Реклама / Ads
10| 5085 |07.06.2013 НОВИНИ

Фандъкова призова "Атака" да не се държат вандалски

.
Източник: Булфото
Изненадана съм от острите реакции на "Атака". Призовавам всички политици, особено народните представители, да не използват депутатските си карти за вандализъм.
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.  

"Политиците трябва да обръщаме внимание на протестите. Аз съм последният човек, който ще забрани протести", коментира още тя. По думите й в дена, когато от "Атака" са реагирали вандалски не е имало нарушаване на маршрута на обявените протести. Столичният кмет поясни, че тази информация я има от СДВР.

Фандъкова каза още, че никога няма да забрани какъвто и да е протест и припомни, че протести е имало и срещу ГЕРБ и срещу Столична община.
Столичният градоначалник поясни, че се надява от "Атака" да поднесат извинение на служителите в общината, които са били стресирани от случилото се.  "Агресията не трябва да се толерира, защото тя се отразява на цялото общество", добави Фандъкова.

Кметът на София не пропусна и темата с детските градини и ясли. Тя напомни, че в последните години основен приоритет е строителството на детските градини и осигуряването на места в тях. "Всеки лев, който може общината да отдели, се използва за строителството на детски градини", поясни Йорданка Фандъкова. Тя припомни, че тази година на района на Столична община стартира строителството на 17 детски градини.

Фандъкова съобщи още, че абсолютно всички опасности в районите на детските площадки ще бъдат премахнати.

Във връзка с проблема с уличните кучета в София, Йорданка Фандъкова заяви, че една от най-добрите мерки за борба с тях е изграждането на приюти. Тя поясни, че проблемът е обсъждан с новия министър на земеделието и по думите й, той се е ангажирал с въпроса.

Относно това дали ще се сработи с новата власт, Фандъкова припомни, че е диалогичен човек и се надява правителството да отговори на това и да не обръща гръб на 2 млн. души, които живеят в София.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4809 |07.06.2013 Орешарски ще отговаря на "Атака" за полетите на „Авиоотряд 28" . 17| 5608 |06.06.2013 ГЕРБ: Готви се нова парламентарна група от депутати на "Атака" и БСП . 26| 5381 |05.06.2013 Фандъкова: Няма да забраня събирането на хора, изразяващи мнението си . 26| 6029 |30.05.2013 "Горчиво!" на Бойко и Яне скандираха от "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads