Реклама / Ads
0| 4370 |07.10.2015 НОВИНИ

Фандъкова: Продължаваме инициативата за безплатни очни прегледи за деца с организация „Шалом“

.
Източник: Пресцентър на ГЕРБ
„Продължаваме инициативата за безплатни очни прегледи за деца, която провеждаме съвместно с организацията на еврейската общност „Шалом“. Те са нейни основни организатори, за което им благодаря. Инициативата е част от компанията „Направи добро“, която провеждаме заедно“.
 

Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на среща с представители на еврейската общност в столицата. До края на годината безплатно ще бъдат прегледани 2000 деца от  столични детски градини.

Срещата бе инициирана от организацията на евреите в България  „Шалом“.  В нея се включиха кандидатът за кмет на район „Възраждане“  Савина Савина и  кандидатите за общински съветници Малина Едрева, Николай Стойнев, Борислав Борисов, Албена Събева.

 

„В последните години инвестирахме 13,3 млн. в закупуване на нова медицинска апаратура и ремонти на общинските болници“, каза Фандъкова при представяне на постигнатите резултати от работата й. 

Еврейската общност е готова да се включи и в подготовката на София за спортна столица с конкретна програма „Спорт за толерантност“. Беше обсъдена и възможността за възстановяване на старите сгради в столицата и да бъде изградена  улица  „Стара София“ , представяща занаятите и традициите на  различните общности в града.

Председателят на „Шалом“ Максим Бенвенисти даде висока оценка на диалога и партньорството между организацията и кмета на София  през изминалите четири години. Той посочи , че в  основата на комуникацията  стои разбирането за  толерантност, взаимно уважение и човечност.

 

„Благодаря за възможността да бъдем отново заедно и да дискутираме по проблемите и решенията на града, благодаря и за партньорството и проектите,  които реализираме заедно и чрез които се постига духовно развитие на града.  Целта ни е да продължим с промяната в града и превръщането на столицата в зелен град, добър за хората.  Продължаваме с реализацията на проектите, които гарантират енергийна ефективност и чиста околна среда“, каза Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че общината е постигнала напредък в обновяването на базовата инфраструктура и нов приоритет в работата й е възстановяването на инфраструктурата на кварталите –  ремонт на улици, тротоари, осветление и изграждане на спортни площи в междублоковите пространства. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4525 |04.10.2015 Фандъкова: Правим план за възстановяване на старите сгради в София . 2| 4671 |03.10.2015 Фандъкова: София привлича инвестиции, за да имат децата работа . 9| 5305 |26.09.2015 Йорданка Фандъкова: Самоков има нужда от мотивиращи хора, доказали се в своите професии, каквито са кандидатите от ГЕРБ . 4| 4260 |25.09.2015 Пламен Стоилов: Вярваме, че пътят пред нас е само един-да продължаваме заедно да възраждаме Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads