Реклама / Ads
22| 5666 |09.03.2011 НОВИНИ

Феим-Петър-Бисер Чаушев в кауша; посредничил за откуп

.
Феим Чаушев
Ексзаместник-министърът на външните работи Феим Чаушев е задържан в Столичната дирекция на МВР. Чаушев е задържан от полицията поради участие като посредник при получаване на откуп за откраднат джип на турски гражданин.
 

Чаушев е задържан снощи около 20:30 часа пред дома му, където имал среща с човек, участвал в кражба на автомобила БМВ X6. Колата е открадната на 19 февруари тази година вечерта от паркинга на столичен хотел. Автомобилът е с турска регистрация, собственост на турски гражданин и няма застраховка за територията на България. Турският гражданин е подал жалба за противозаконно отнетия автомобил и впоследствие, след като не успява да намери колата си, търси съдействието на Феим Чаушев. „Преди няколко дни от връзката, която е направена между двамата, става ясно, че г-н Чаушев казва, че автомобилът може да бъде намерен, но лицата искат 25 000 евро. Впоследствие пазарлъкът се сваля на 23 000 евро и снощи при предаването на парите е задържан 37-годишен мъж. Впоследствие задържан и г-н Чау ев, който е посредничел”, каза за Фокус старши комисар Валери Йорданов. Турският гражданин се е обърнал към полицията, след като му е обявен откуп за получаване на откраднатия му автомобил.

Феим Чаушев е познат и като подал оставка заместник-външен министър в правителството на Тройната коалиция заради скандал с две имена. Заради тях бяха поставени под съмнение подписаните от него международни договори. Чаушев се свързваше и чрез комплекса "Дюни" с главния заподозрян по делото за източването на пари по САПАРД Людмил Стойков. Феим-Петър има и агентурно име "Бисер" от бившата Държавна сигурност.

По-късно днес Феим Чаушев е вдигнал кръвно в ареста и е откаран за преглед в МВР болница. Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че по всяка вероятност става дума за организирана престъпна група, която се занимава с такива неща.

„Това всичко ще бъде докладвано на прокуратурата и оттам ще се прецени дали трябва задържането да бъде за 72 часа“, добави министърът.

Работата по намирането на откраднатия джип продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6497 |13.05.2009 Феим Чаушев стана зам.-председател на ромската партия „Единство” . 11| 5008 |24.03.2008 Чаушев подава оставка; Феим/Петър/Бисер - и те . 6| 5543 |18.03.2008 2 в 1: Феим + Петър = Чаушев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads