Реклама / Ads
0| 2935 |20.12.2021 НОВИНИ

Фен клуб на Левски с поредна инициатива в подкрепа на дете в нужда

.
За поредна година фен клубът на Левски София - Синя Зона Б18 организира „Коледен благотворителен търг” в подкрепа на нуждаещо се дете.
 

През годините групата успя да обедини в различни инициативи десетки популярни личности, спортни отбори и общественици, които се включиха с цел да подадат ръка на дете в нужда.

 

Сред хората, които подкрепиха и дариха свой лични вещи за тазгодишния търг са: олимпийската шампионка Стойка Кръстева, която се включи заедно със своя треньор Борислав Георгиев, волейболен клуб Левски София, ПФК Левски София, баскетболен клуб Левски София, баскетболен клуб Рилски Спортист, актьорите Йоанна Темелкова и Башар Рахал, бившият играч и треньор на Левски - Живко Миланов, футболистите Ивелин Попов, Димитър Макриев, Мартин Луков, Костадин Ничев, Васил Божиков и Николай Михайлов, Мис България 2010 - Ромина Андонова, Валери Божинов, ФК Локомотив Пловдив, бившият футболист на Левски и настоящ такъв на Славия - Дарко Тасевски, бронзовата медалистка от олимпиада в Токио Тайбе Юсеин и нейният треньор Петър Касабов, националните отбори на България по баскетбол за мъже и жени, националката по волейбол Мирослава Паскова, футболистките Симона Петкова и Силвия Радойска, NoName Art, и още много други популярни личности.

 

Тази годишната кампания е за малкия Росен Тодоров. Той е диагностициран с изключително рядка генетична мутация, която причинява глобално изоставане в развитието. Въпреки трудностите, пред които е поставено семейството му, Роско ежедневно посещава специалисти - ерготерапия, логопед, психолог, зала по психомоторика, курсове барокамера, хипотерапия, АВА терапия, но за съжаление това не е достатъчно той да догони нормата за 5-годишно дете.

 

Семейството се е свързвало с клиника в Украйна, пионер на световно ниво в терапии със стволови клетки за такива случаи. Деца от цял свят с най-различни диагнози (генетични, неврологични) посещават клиниката и показват огромен напредък. Едно вливане на такъв тип стволови клетки е с цена от €10 000, а броят им зависи от състоянието на детето и как се повлиява. За случая на Роско са нужни минимум 5 вливания през 6 месеца. До момента на Роско е направено едно вливане и той засега показва напредък.

 

Търгът на Синя Зона Б18 в подкрепа на Роско ще се състои на тяхната Фейсбук страница (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4286266684812504&type=3) от 17 декември до 27 декември.

 

Всеки, който желае да дари директно по сметката на детето, може да го направи на следната банкова сметка:

 

Първа Инвестиционна Банка

BG43FINV91501317550643

Титуляр: Росен Нинчев Тодоров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3496 |17.12.2021 Спортният министър предвижда разговори с ЦСКА и Левски . 11| 4652 |12.12.2021 Поредната бранителка на Гешев: Упреци към прокуратурата винаги ще има . 14| 3317 |22.11.2021 Европа и поредната COVID вълна: Тежки мерки и вълна от протести . 8| 4984 |18.11.2021 Провокатори от агитката на “Левски” - Запад ще са на протестите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads