Реклама / Ads
61| 7132 |16.05.2012 НОВИНИ

Галеви щели да изплуват, ако БСП се върнат на власт

.
За да се структурира подобна мафия, която всява страх, били нужни повече от двама души. Присъдите на братя Галеви са „смешно ниски”, отчете един от свидетелите по делото срещу местните бизнесмени.
 

Властите осъдиха едни хора, които са станали неудобни. Биячите и рекетьорите им обаче останаха на свобода. Така вторият ешалон стана първи, коментира по БТВ единият от свидетелите по делото срещу местните бизнесмени братя Галеви. Антонио Якимов посочи и кой най-вероятно ги е наследил – Жоро Първанов, един от най-приближените на Пламен Галев.

Той каза още, че го е страх да се върне в Дупница, въпреки че бившите барети бяха осъдени на последна инстанция. Причина за това не са самите братя Галеви, а техните подчинени. Дупница не е малък град. За да се структурира подобна мафия, която всява страх, са нужни повече от двама души, каза Антонио Якимов. Той допълни, че присъдите на братя Галеви са „смешно ниски” и това е причината хората в града отново да изпитват страх и да не искат да говорят за местните феодали.

„На първа инстанция дойдоха 150 души от Дупница. Всички те казаха истината и описаха какво се случва в града. Въпреки това, Галеви бяха оправдани. Е, как ще свидетелстват пак тези хора?”, попита Якимов.

Той беше подкрепен и от бившия кмет на Дупница Пламен Соколов, който също е свидетел по делото. Хората не вярват, че правораздаването ще е достатъчно ефективно и това ги възпира да говорят за проблемите. Все пак това е 15-годишен тормоз. Когато една държава влиза в ролята си бавно и мудно се случват такива неща, каза Соколов.

Пламен Галев беше осъден на пет години затвор, докато Ангел Христов на четири. След обявените присъди двамата изчезнаха от „очите” на Съдебната охрана, което наложи обявяването им за общодържавно издирване. И Интерпол се включи в търсенето им, като ги постави в „червения” си списък. Антонио Якимов разкри какво е чул от познати и роднини за изнчезването на двамата. „Те са скрити в Дупница, в България са. Ако дойдат на власт БСП, те ще изплуват веднага”, заяви свидетелят по делото.

Якимов разказа как се е стигнало до проблемите между него и братя Галеви. Всеки месец той е трябвало да плаща по 500 лв. за място на пиацата в Дупница, докато е работил като таксиметров шофьор. През 2005 г. обаче починал баща му и натрупалите се разходи по погребението го принудили да изплати 400 лв. на един от охранителите на Пламен Галев.

Именно това породило гнева на бившата барета, който лично наредил Якимов да бъде пребит пред заведение в центъра на града. Заради тези 100 лв. 10 човека от „личните” биячи на Пламен Галев му нанесли такъв побой, че той вече е осакатен и не може да има деца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6285 |15.05.2012 Интерпол по следите на братя Галеви . 26| 7498 |13.05.2012 Бивш кмет: Галеви доказаха, че са над закона . 28| 7081 |12.05.2012 Цветанов: Заради Галеви Брюксел ще ни дърпа ушите... . 23| 10556 |12.05.2012 Галеви почват на чисто с 10 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads