Реклама / Ads
11| 5537 |15.04.2009 НОВИНИ

Ст. Ганев: Влизаме в зоната на социалния взрив

.
Стоян Ганев
Нямам намерение да се регистрирам за изборите и да ставам депутат, категоричен беше Стоян Ганев, който каза, че не желае да участва и в следващото правителство. Той обаче искал да повлияе на обществения процес с интервюта, статии и идеи.
 


Искам да видя промяна в политиката в България, защото тук няма политика, а политиканстване, обяви по радио К2 и ТВ1 Стоян Ганев. В студиото на Илияна Беновска той за пръв път се запозна с бизнесмена Христо Ковачки, който обеща, че ще покани Ганев на разговор, защото в диалог помежду им можело да се генерират нови идеи.

Месец преди изборите не виждам в кампанията в България да има конкретна дискусия за кризата, няма противоборство на икономически идеи, каза Стоян Ганев. Сега трябваше да кипи истинска битка на идеи за начините за смекчаване пагубните последици на кризата. Американската демокрация е доста приложима и у нас, опроверга Ганев твърденията, че това не е така. „След като един наследник на робите може да води Америка, значи е приложима”, аргументира се той.


У нас партиите са сблъскват на контрапродуктивно ниво, а и в България никой на никого не вярва, добави бившият началник на кабинета Симеон Сакскобургготски. Има бездна на недоверие между обикновените хора и политиците, но хората излизат по улиците само в екстремални случаи, каквито не изключвам да има, каза още той. В България предстои много сериозна безработица, нещата няма да се развиват добре, мнозина ще бъдат освободени и ще се ангажират с определени социални искания, прогнозира Ганев. Предстои да влезем в зоната на социалния взрив, ако няма адекватни мерки, добави той.


Нямам намерение да се регистрирам за изборите и да ставам депутат, категоричен беше Стоян Ганев, който каза, че не желае да участва и в следващото правителство. Той обаче искал да повлияе на обществения процес с интервюта, статии и идеи. Щял да започне да обработва и десетките имейли, които получавал, след като обявил, че у нас трябва да се формира национално движение.
Ганев предложи съвсем конкретни проекти на настоящото правителство, а щял да ги предложи и на следващото – инвестиране на държавни средства в национални проекти, които създават работа, по–конкретно:
1) създаване в общините на детски градини и ясли, защото липсата им е голям проблем, а построяването им ще създаде работа
2) външно саниране и заздравяване на жилищния фонд във всички общини, което е необходимост за хората и ще доведе до 30% икономии на енергия.
Това е антикризисна политика в момента, която създава работни места, обясни Ганев. За да стане това, трябва да е ясно кой за какво се бори. Трябва съществено изменение в икономическата политика, данъчни промени, възстановяване на необлагаемия минимум, добави той и увери, че има желание да обединява все повече хора, но в предстоящите избори няма да участва.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4601 |13.04.2009 Г.Ганев: Бюджетът на МВР трябва да бъде прозрачен и публично достъпен . 81| 5929 |13.03.2009 Стоян Ганев: На България й трябва политическа чистка . 74| 5764 |08.03.2009 Стоян Ганев: Връщам се, нужно е възмездие! . 2| 5135 |02.02.2009 Безработицата в еврозоната най-висока от 2 години насам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads