Реклама / Ads
0| 2619 |09.02.2024 НОВИНИ

Ген. Събев: Ако светът признае анексираните от Русия земи за нейни, отваря кутията на Пандора

.
Съби Събев
Това, което Путин говори в интервюто си за Fox News за преговорите, е едно. Светът обаче оценява действията, не думите. След като той заявянва, че целите на Русия все още не са постигнати във войната в Украйна, очевидно сраженията ще продължат с цената на много жертви. Очиведно на Путин му е нужна още една победа преди президентските избори. Това коментира пред Нова нюз ген. Съби Събев.
 

Нищо ново не казва Путин в това интервю. Той повтаря едни и същи тези, така че според мен това интервю ще отшуми. То е предназначено за руска консумация и за привържениците на кандидат-президента, коменнтира той.

 

Това интервю наистина не ни казва нищо ново. То е ориентирано към Запада, тъй като Путин досега не е имал такова със западен журналист от началото на войната. Тъкър Карлсън беше говорител, водеше едно от най-рейтинговите предавания в телевизията, но беше уволнен и имаше доста спекулации, коментира проф. Христофор Караджов.

 

В момента той има сайт и се говори, че от есента ще започне някаква собствена медийна платформа. Той се профилира през последните месеци в интервюта с авторитарни фигури, допълни той.

Така че интервюто с Путин беше само част от поредицата, допълни той.

 

Има разбиране, че Украйна е пионка на Запада и затова дори не си струва да се говори с нея, а трябва преговорите да се водят със Запада, което е доста странно, при положение, че войната се води на територията на Украйна, коментира ген. Събев.

 

Овидно е, че Путин живее в много интересна паралелна реалност и се опитва да я защити всячески. Той се стреми да изтика украинските сили извън административните граници на четирите украински области, които той незаконно анексира. И той всъщност иска от тази линия да се започне с някакви преговори, посочи той.

 

Нали разбирате как се отваря кутията на Пандора. Ако светът признае тези украински области като руски, това означава, че всяка по-голяма сила, която предяви претенции към съседни държави, ще започне война, както Русия и ще настъпи хаос, коментира генералът

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2596 |09.02.2024 Пентагонът: САЩ ще работят ефективно с новия главнокомандващ украинската армия . 2| 2577 |09.02.2024 Кирил Вътев: Предлагаме на земеделците следното – за най-малките най-много, за най-големите съвсем малко . 6| 2648 |09.02.2024 Асен Василев към Meta: Спрете руската пропаганда през социалните мрежи преди евроизборите . 8| 3122 |09.02.2024 Костадин Ангелов претупва скандала с правителствената болница "Лозенец" и имитира ангажираност в здравната комисия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads