Реклама / Ads
45| 7261 |29.10.2020 НОВИНИ

Ген. Стефан Стефанов за Фрог: Терористичният акт в Ница доказва безизходицата на френските специални служби

.
Стефан Стефанов
Поредният терористичен акт в Ница, доказва безизходицата в която се намират френските специални служби по отношение на борбата с ислямския радикализъм на територията на Франция. Подчертавам поредния терорестичен инцидент в Ница, тъй като помним, че преди по-малко от пет години, на Националния празник на Франция 14 юли 2016 г. камион с шофьор-камикадзе се вряза в тълпата на крайбрежния булевард и прегази над 80 души, ранявайки други около 300.
 

Това казва за Фрог военният разузнавач ген. Стефан Стефанов.

 

В случая мястото не е подбрано случайно - базиликата Нотр Дам, символ на френската държавност и ренесансов дух. Постъпва информация за терористичен акт и в друг френски град Авиньон.  И вероятно,  до края на деня, може да се очаква и в други населени места на континентална Франция и или на бившите й колонии, казва още той.

 

Французите не искат да признаят, че радикалния ислям, поникнал в няколко милионната мюсюлманска френска общнонст, не може да бъде ограничен, а още повече контролиран. Въпросът е дали може да бъде култивиран, съобразен с нормите на съжителство на различните религии през 21-век. Френската система за нац.сигурност беше преустроена и наситена с най-съвременна техника и оборудване и ползва неограничени финансови средства. Но явно съществуват пропуски в методологията на воденето на борбата с радикалните ислямисти. Очевидно е, че неолибералния подход трябва да бъде подменен с по-прагматичен и екзистинциално обоснован, като алтернатива на битуващото схващане сред подрастващите мюсюлмани с френски произход, че единствената възможност за запазването и развитието на исляма в бъдеще е подхранването и активирането на радикалната му форма на съществуване, коментира бившият зам.-шеф на Военното разузнаване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8277 |28.10.2020 Огнян Стефанов: Нашите управници опитват да имитират световното правителство, но могат само да крадат . 53| 9878 |28.10.2020 Методи Андреев пред Фрог: Борисов и Доган се конкурират кой е по-добър руски проект . 33| 6343 |28.10.2020 Георги Георгиев за Фрог: Изграждането на ”Турски поток” е под контрола на Кремъл и руски фирми . 18| 10614 |22.10.2020 Адв. Хаджигенов за Фрог: При поръчкови дела те държат, докато ти счупят ръцете. Извън ареста всичко свършва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads