Реклама / Ads
36| 5913 |07.07.2013 НОВИНИ

Георги Гергов: ГЕРБ се държи като ощипана госпожица

.
Източник: Булфото
ГЕРБ се държат като ощипана госпожица. Те трябва да работят в парламента, защото харчат парите от бюджета, които са на всички нас. По този начин демонстрират безсилие, коментира поведението на дясната партия георги Гергов.
 

Законите трябва да се променят, за да се подготвим за сериозната криза, която тепърва ще бъде в България, каза още лидерът на социалистите в Пловдив ефира на радио К2.

Очаквах по - зряло изказване от президента, но той не е успя да се откачи от тежестите, които има още преди да влезе в политиката, което е жалко, коментира тай. Според него няма да се стигне чак до свалянето на президента. Росен Плевнелиев е човекът, който е връчил мандата за съставянето на това правителство и е трябвало да му даде сто дни аванс. Президентът много бързо си е променил мнението и е отишъл на другия бряг. На въпрос, дали защото е излъчен от ГЕРБ, Гергов отговори, че това е вероятно и зависимостите не са му дали възможност да е истински глава на нацията.

Помолен да коментира дали изказването на президентът не е във връзка с Волен Сидеров, той отговори, че не може Росен Плевнелиев да сложи темата с националиста над всичко и да призовава за избори. "Самият президент е убеден, че прибързва, но така го натискат. Той изпълнява политически поръчки и върху него се осъществява натиск. Речта му съдържаше само клишета от лозунгите на протестиращите и нищо конкретно. Дори самото призоваване към избори не прозвуча съвсем ясно”, коментира Гергов. На въпрос, дали протестите наистина ще доведат до промяна, той заяви, че протестът е лежерен, "днес за едно, утре за друго, протестиращите не могат да кажат какво точно искат. В Пловдив един ден се иска оставката на областния управител, друг ден нещо друго, общо взето протестът е ваканционно настроен". Той добави, че би трябвало да живеем в една демократична държава, но това не означава да го обръщаме на анархия. "В този момент, в който целият свят е в криза, не бива така жестоко да се клати лодката". Той не се съгласи с мнението, че БСП сами си клатят лодката, при многото компромиси, които са направили. "Воаяжите на ГЕРБ и така наречените автентични десни изкараха в момента хората на улицата. Младите хора с чисти намерения трябва да знаят, че нещата не могат да се променят бързо.

Нещата могат да станат последователно с подкрепата на едно стабилно правителство и не случайно Сергей Станишев направи компромис да не бъде премиер. На Пламен Орешарски е даден пълен шанс и той определено се старае", категоричен бе политикът. Помолен да коментира бюджета, Гергов заяви, че "не са опасни разходите, ако имаме добри приходи. Предното правителство е опоскало всичко и няма приходи, това е опасното. Освен това не трябва да плашим хората с кредити, защото бизнесът в този свят съществува чрез кредити. Трябва да се види какво може да се направи с инвестициите, а от улицата не могат да се привлекат инвестиции. Правителството най-добре знае какво е намерило вътре в бюджета. Ако започнат да идват приходи ще има пари и за пенсионна, социална и здравна реформа". Той обясни, че това само е било прокламирано от предходните правителства, но не е било реализирано. Според Георги Гергов в началото на мандата не може да има популистки мерки, това се случва в края. Няма нищо популистко в социалните мерки на правителството, напротив, променена е методиката на ценообразуване на електрическата енергия, в противен случай сме щели да влезем в една спирала, от която няма излизане.

Относно поведението на ГЕРБ, Георги Гергов заяви, че те се държат като ощипана госпожица. Те трябва да работят в Парламента, защото харчат парите от бюджета, които са на всички нас. По този начин ГЕРБ демонстрират безсилие. Законите трябва да се променят, за да се подготвим за сериозната криза, която тепърва ще бъде в България, заключи лидерът на социалистите в Пловдив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 22956 |06.07.2013 Минчо Спасов: Депутат от ГЕРБ е предупредил Мавродиев за проверката в комисията . 106| 6146 |05.07.2013 Местан: Дали отсъстващите от ГЕРБ не са на интересни екзотични места? . 38| 4983 |04.07.2013 М. Константинов: Ако се прегърнат ГЕРБ и БСП, рекетьорите са вън . 52| 5102 |04.07.2013 ГЕРБ с обет за мълчание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads