Реклама / Ads
8| 8077 |15.08.2021 НОВИНИ

Георги Кадиев: Третият мандат е фетиш, все едно е на кого ще се падне

.
Георги Кадиев
Има един проблем пред съставяне на трето правителство и той се нарича ето. Работещата формула е коалиционно споразумение. Това каза по БНР депутатът от БСП Георги Кадиев.
 

Третият мандат се превърна във фетиш. Няма значение на кого ще бъде даден. Важно е на масата на преговорите да върнем ИТН. За нас няма значение кой ще получи мандата. По-добре е да се тегли жребий и на когото се падне третият мандат. Все едно е, защото трябва да се свърши една и съща работа.

 

Въпросът е не да мине едно правителство, а да се вземат тежки решения с политическа стабилност. Важно е кой ще изпълнява тази програма. Важни са хората. Единственият вариант за успешно правителство е ИТН да се върне обратно на масата за преговори.

 

В политиката реваншизмът е лошо нещо.  За съжаление ни сме плъзнахме към нея. Нищо от това не работи в правилната посока. Така ще отвратим хората. Цепенето на партии отсега е лоша практика.

 

ИТН са млада партия и те еволюират пред очите ни. В предишният парламент нямаше никаква комуникация. В този парламент направихме срещи. Ако отидем на трети избори, ще трябва да узреят, че трябва коалиционен вариант. На тях им трябва време, за да узреят.

 

Слави Трифонов говореше как са от двата бряга на реката с партиите на статуквото. Всичко това гори мостове. Със 65 гласа не може да се държиш все едно имаш 165. Коалиционното управление е нещо ката уреден брак. Всяка страна знае какво да очаква от другата.  При взаимни обвинения нищо не се получава.

 

Може да се мине без актуализация на бюджета, но не е хубаво. Голямото цунами от по-високите цени идва есента. Тогава цените на ел. енергия, ток, парно, услуги и стоки ще се вдигне. НСИ ни дава инфлацията от голямата и малка кошница, но това не са стоки и услуги, които ползват пенсионерите. Те не ползват сирене от 16 лева, не ползват сирене от 6 лв. При тях инфлацията е още по-голяма.

 

Парламентът буксува. Няма нито една комисия. Едва в сряда ще се гладуват. Според мен няма да има време за особено много работа. Трябва да се актуализира бюджета. Да вземат да седнат най-после лидерите на партиите и да се разберат. Ние няма как да се оправим с ГЕРБ и ДПС. Нали искаме да махнем този модел. Според мен едва ли има възможност за кабинет повече от 10 процента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 26889 |13.08.2021 Христо Иванов със зов: Третият мандат не трябва да е символичен, диалог с всички партии без ДПС и ГЕРБ . 8| 6422 |12.08.2021 Кадиев: Два варианта за правителство - ИТН да седне на масата или идва задкулисието . 11| 4192 |12.08.2021 Вигенин: Третият мандат е за партиите на промяната и втори шанс за разрешване на ребуса . 0| 3025 |12.08.2021 Петя Михалевска, БСП: Третият мандат е възможност за излизане от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads