Реклама / Ads
50| 5903 |01.01.2011 НОВИНИ

Георги Първанов: Мирна и благодатна Нова година за България!

.
Георги Първанов
Благополучието на България е постижимо, ако имаме разбирателство и единение като народ, като общност - това заяви президентът Георги Първанов в новогодишното си обръщение към нацията.
 

Трябва да се осъзнаем като нация, която не е заложник на миналото. Да мислим за държавата си не с хоризонтите на мандатите, от избори до избори, а вдигнем погледа си напред и да си поставим по-амбициозни цели, каза държавният глава.

По думите на Първанов успехът ни е постижим, ако в духа на националната традиция и на европейската политика бъдат подкрепени хората на духовността, тези, които могат да бъдат двигатели за постигането на голямата цел за икономическо развитие и постигане на общество на знанието.

Късметът може да ни споходи, ако подкрепим и предприемчивите и им дадем шанс да излязат по-силни от кризата, посочи президентът.

Успяваща България означава справедливо и солидарно общество, повече мисъл и грижи за бедните, безработните, за всички онези, които не могат да правят планове за годината, защото живеят за днешния и в неизвестност за утрешния ден, каза Първанов.

Като отбеляза солидарността на българите, видяна чрез кампанията "Българската Коледа" и други инициативи, Георги Първанов посочи, че и като общество, и като държава дължим още много на децата - и на тези в неравностойно положение, и на способните, даровитите млади хора, които заслужават повече подкрепа и възможности за образование и реализация.

Да си пожелаем мир, стабилност и сигурност на държавата ни. На институциите - разум и отговорност, идеи и действеност за доброто бъдеще на България. Да укрепваме националното си самочувствие и достойнство, да разширяваме доверието между нас и нашите съюзници, партньори, приятели, съседи, пожела държавният глава.

Мирна и благодатна Нова година за България, пожела президентът Георги Първанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5047 |26.12.2010 Кр.Георгиева - звезда на световния небосклон . 109| 6486 |22.12.2010 Г. Първанов: България има слаб премиер; при мен "всичко е любов" . 19| 4890 |20.12.2010 Първанов: Вярвам в добрите български традиции . 1| 4690 |17.12.2010 К. Георгиев: Шефът на следствения арест е нарушил закона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads