Реклама / Ads
2| 8206 |21.06.2018 НОВИНИ

Георги Свиленски: За какво ни е премиер, който е некомпетентен?!

.
Източник: БГНЕС
„Липсва доверие в самата държава. Искаме държавата да ни да е наред и затова трябва да започнем от Конституцията, законите и наредбите”, Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред Нова телевизия.
 

Той каза също, че трябва депутатите поне Конституцията да спазват. „В нея, в чл. 105, ал. 2 ясно е написано, че общественият ред и сигурност е ангажимент на правителството. Това правителство не си изпълнява основния ангажимент по Конституция. Задаваме парламентарни въпроси към министър-председателя, те ни се връщат с аргумента, че той не е компетентен по тази тема. Когато не си компетентен по вътрешните работи, по транспорт, по здравеопазване, когато не си компетентен по 7-8 основни сфери за обществото – за какво си министър председател тогава? И самото правителство е некомпетентно”, заяви Свиленски.

 

„Нееднократно правихме срещи с различни сдружения, за да може да стане ясно и на депутатите, и на министрите, че проблемите на хората с увреждания не може да се подминават”, обясни зам.-председателят на ПГ на левицата. По думите му тези хора очакват проблемите им да бъдат решени от политиците, очакват политики. „Ако тръгнем да решаваме проблемите им, били сме популисти, ако стоим безучастно – не ни пукало. Аз съм готов да бъда обвинен, че съм популист, ако проблемите на хората бъдат решени”, заяви той.

 

„При гласуванията за бюджета, не беше прието нито едно от предложенията ни”, припомни Свиленски.  Става въпрос за 15-те милиона за учените от БАН, 1,5 милиона за Храм-паметника „Александър Невски” и Зографския манастир, 100 милиона за полицаите, 40 милиона за съдебната система. „В рамките на няколко седмици, след това обаче, премиерът Борисов взе решение да ги изпълни”, обясни Свиленски. Според него в случая не става въпрос да се отпуснат 100 млн. лв. за протестиращите например, за да си тръгнат, или пък да се внесе закон, с който да се изнасат дейности от МВР, за да се даде на концесия охранителната дейност. „МВР се е превърнало в една почти фалирала охранителна фирма”, коментира той. Според него липсва доверие в тази институция, а и не само в нея.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4534 |21.06.2018 Йоан Матев отново застава пред съда за убийството на 16-годишния Георги . 1| 4412 |18.06.2018 БСК: За какво се харчат парите от екотаксите? . 0| 5673 |15.06.2018 Георги Мамалев пред Фрог: Трагично е да нямаш конкуренция - не само във футбола . 4| 5203 |12.06.2018 Симеонов: Мнението на майките и бащите няма никакво значение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads