Реклама / Ads
13| 6656 |13.06.2020 НОВИНИ

Георги Свиленски: Тресем се от скандали, а управляващите мълчат

.
Георги Свиленски
Държавата се тресе от скандал в скандал, от запис в запис, от сигнал в сигнал, дадени до прокуратура, следствие и парламентарни групи, но управляващите и всички други инстанции мълчат. Но българските граждани виждат реално какво се случва.
 

Това каза зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски пред БНТ.

 

“Управляващите опитват да обяснят, че това, което хората виждат не е истина. Обществото вижда хотела на плажа Алепу, Борисов казва, че там ще има клетка за птици, съпруга на неговия вицепремиер казва – „Не, това са основи на хотел“, а регионалният министър казва, че това е и подпорна стена, и хотел. На кого да вярват българските граждани?“, попита Свиленски.

 

По думите на социалиста за 10 години управление Борисов е успял да доведе държавата до апатия, да втълпи на българските граждани, че от тях не зависи нищо.

 

“Затова е тази наша инициатива и утре Националният съвет на БСП трябва да утвърди решението за гражданска подписка, в която всеки един български гражданин, без да се страхува, да излезе и да каже – „Борисов, стига с мафиотско управление на държавата.“, отсече Свиленски.

 

ФрогНюз припомня, че заявеното от БСП намерение за национален вот на недоверие предизвика остра реакция от страна на управляващите. Същият ден, в който от левицата обявиха желанието си, ПП “ГЕРБ” хвърли бомба в централата си пред журналисти и замеси името на Корнелия Нинова с тези на Васил Божков и Валентин Златев като загатна за среща между тримата и евентуална съвместна работа в контекста на политическия проект на бившия хазартен бос.

 

“При управлението на Борисов един бизнесмен не плати 700 милиона лв данъци в бюджета на държавата, защото плати 60 милиона на управляващите. Управляващите бездействаха. Ако не беше подал сигнал съдружникът му, сигурно задълженията щяха да станат 800 млн. лв.“, подчерта социалистът.

 

“Коронакризата спаси ГЕРБ и Борисов. Годината започна с вот на недоверие срещу правителството за провалената му политика в сферата на екологията, един областен град беше без вода, а България беше залята с боклуци. Също така се разкри и информацията със скандала за имотите в Барселона. Борисов си бе отишъл, рейтингът му бе слязъл рязко надолу. Коронакризата, както в много други държави по света, повиши временния рейтинг на управляващите“, каза Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7810 |11.06.2020 Д-р Георги Тодоров: Изпратил съм 7 есемеса на Кунчев, но те са само професионални. Няма заплахи . 28| 7674 |11.06.2020 Първо във Фрог: Шефът на митниците Георги Костов е с COVID-19 . 22| 10146 |09.06.2020 Георги Тодоров: Д-р Кунчев се изложи, намираме се в ролята на рибаря. Чакаме Михаля . 4| 6484 |09.06.2020 Доц. Георги Кючуков: Дадохме 500 000 лв за две отделения за COVID-19 . Лекуваха се нула пациенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads