Реклама / Ads
13| 5110 |22.01.2014 НОВИНИ

ГЕРБ: БСП и ДПС водят лоялните към "порциите на властта"

.
„Пет години след скандалните изявления на лидера на ДПС за това, че той разпределя „порциите на властта“, мястото и ролята на партията му остават същите“, заявяват в декларация от ПП ГЕРБ.

„От публикуван преди ден Протокол от заседание на областното ръководство на ДПС във Велико Търново от 6 ноември 2013 година става ясно как регионалната структура разпределя държавните позиции между своите кадри. Този текст показва какъв е механизмът за вземане на решения от сегашното управление и същността на кадровата му политика. Основната цел на управлението на БСП и ДПС е „да се храни“ от държавата като завземе всички позиции, на всички нива на държавното и регионалното управление. Без конкурс, без експертни качества, без правила. Още в първите дни на своя мандат управляващите взривиха обществото със скандалното назначение на върха на ДАНС. Под натиска на гражданското възмущение то беше бързо оттеглено. Но никой не повярва, че с нелепите назначения е приключено. И с основание. Защото моделът на партийно-олигархично овладяване на властта продължи да се възпроизвежда дори и след скандала с Пеевски.

ДПС и БСП се превърнаха в тази трансмисия, която води „нашите хора“ и „лоялните към партията“ до „порциите на властта“. По един и същ сценарий днешните управляващи искат да поставят на всички държавни нива свои верни кадри, независимо от техните експертни и професионални качества. Този маниер е вреден за държавата. Не защото отричаме правото да се поставят хора, които са способни да водят определена политика. А защото такива назначения нямат нищо общо с представата за провеждането на политика. Този маниер на кадруване е опасен, защото прави държавата и обществото ни заложници на ограничени партийни интереси. Тези интереси днес крепят нестабилното парламентарно статукво по-силно от всяка демократична логика и морал“, пише в декларацията на ГЕРБ.

„Кадровото нашествие на кадрите на ДПС в националните и регионални позиции не само подменя, но и променя съотношението в партийното представителство. Спечелилата едва 11,3% от народния вот партия на Ахмед Доган днес има кадрови позиции, които биха съответствали повече на първа, отколкото на трета по влияние политическа партия. А партията на втора позиция, държи мандата на управление сякаш го е спечелила с абсолютно мнозинство. Българските политически нрави не са нещо, с което сме могли да се гордеем още от времето на Алеко Константинов. Но силният срам от тях и от това, което се случва в съвременния български политически живот стана постоянен. Аргументи за това могат да се открият ежедневно. Ние алармираме за това, което разкриват протоколите от Велико Търново. То е скандално и заедно с това вече не ни учудва, защото доказва, че когато е на власт, ДПС действа по един маниер – цинично, самонадеяно и користно. Не само в Търново, но и в Кирково, в Кърджали, дори и в София. С този грандиозен скандал на ДПС в Търново рухна митът за калинките на ГЕРБ. От първия ден на това порочно управление на ДПС, БСП и Атака на мода са вече криминалинките и партийните термити.

ПГ на ГЕРБ ще провери дали и кои от уговорените от регионалната структура на ДПС във Велико Търново назначения са се осъществили. Това ще разкрие кадровата политика и управленският пазарлък между коалиционните партньори от БСП, ДПС и Атака в рамките на днешното управление. Срещу нейния механизъм българските граждани протестират всеки ден и искат оставката на правителството вече седем месеца. За тази оставка и предсрочни избори категорично настояваме и ние от ПГ на ГЕРБ. Този скандал е невиждан. Той е по-грандиозен и от заветните фрази на Ахмед Доган от село Кочан, че „той разпределя порциите в държавата“. Повече нямате право да парцелирате държавата и институциите като баница. Този протокол на ДПС е доказателство, че не Орешарски и правителството управляват България, а истинските диктатори на политиката са ДПС. Подайте си оставката незабавно!“, пише още в декларацията на ПП ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5598 |20.01.2014 ГЕРБ: БСП забърка пореден дипломатически скандал . 15| 6065 |16.01.2014 Радан Кънев: В БСП водят войни мафиотски кланове . 10| 5101 |14.01.2014 СДС: Събитията вляво водят до предсрочни избори . 42| 5067 |22.12.2013 ГЕРБ: БСП, ДПС и Атака се целунаха, за да ни унищожат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads