Реклама / Ads
28| 4931 |28.07.2014 НОВИНИ

В ГЕРБ кандисаха на гражданска квота

.
Ще има гражданска квота в листите на ГЕРБ. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов. Кои ще са обществениците, на които ще се гласува доверие, без да са партийни членове, все още е тайна. Лично Борисов ще одобри всяко име от номинираните на областните събрания, които приключиха в края на миналата седмица, пише "24 часа".
 

"Личностите вдясно не се понасят и това е проклятието на нашата ориенталска политика. В това отношение левицата има по-добра култура. Вдясно винаги е имало конфликти между личности." Това заяви политологът доц. Огнян Минчев на кръгла маса за съдбата на българската десница, организирана от Института за дясна политика.

И препоръча като успешна формулата пред десницата - коалиция около политики на базата на споразумение по определени теми и цели, а не около личности. Тя се градяла на базата на въпроса "какво", а също и на "как", а не на "кой".

В България живеят не само интелектуалци, затова обяснявайте защо сте заедно - реинтеграция на държавата и обществото, ред, сигурност, ефективност на институциите, посъветва още Минчев. Според него нишата на десницата е, че се грижи за нацията.

"Не е прилично, нито е хигиенично да има обединение между ГЕРБ и Реформаторския блок. По-добре е да говорим за единодействие", заяви пред форума евродепутатът и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев. Той подчерта, че борбата в политиката е между тези, които я водят с политически средства, и другите, които прибягват до машинации. Патент на десните бил реализмът, а на левите - "прелъстителните илюзии, като например вечен двигател, вечна младост и да харчиш, без да произвеждаш".

На дясната среща присъстваха знаковите за десницата преди години Евгений Бакърджиев и Евгений Михайлов, бившият министър на НДСВ Николай Василев, вицепрезидентът на "Подкрепа" Димитър Манолов, актьорът Тончо Токмакчиев.

Реформаторите бяха представени от евродепутата си Светослав Малинов, зам.-шефа на ДСБ ген. Атанас Атанасов и Прошко Прошков от ръководството на ДБГ. Освен Дончев Борисов прати Румяна Бъчварова от изпълнителната комисия на ГЕРБ и депутата Александър Ненков.

Председателят на УС на института Петър Николов обясни, че предстоят серия секторни дебати за основните приоритети на бъдещо десноцентристко управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 4864 |28.07.2014 Коалиция ГЕРБ-ДПС? Политическо самоубийство! . 47| 4618 |28.07.2014 Мерджанов: Коалицията ДПС - ГЕРБ е факт . 32| 6072 |27.07.2014 Симеонов ядосан по БНР: НФСБ няма да се коалира с ГЕРБ! . 38| 5004 |27.07.2014 Алгафари: БСП и ГЕРБ да се обединят и да спрат безобразията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads