Реклама / Ads
9| 4641 |13.07.2009 НОВИНИ

ГЕРБ не преговаря нито със Сините, нито с РЗС

.
Народно събрания Източник: Вяра Йовева
Към дясноцентристка солидарност призова Ал. Йорданов, който прогнозира различия и дори противопоставяния между десните в парламента.
 

Резултатът от изборите приземи традиционната десница и я отрезви, обяви по БТВ Александър Йорданов от СДС. Обективната оценка, че беше постигната само една от целите - СДС и ДСБ оцеляха като парламентарно представени партии и ще останат и в следващия парламент. В този смисъл не е толкова важен броят на народните представители.

Тревожното е, че не успяхме да си върнем доверието на избирателя в степента, в която искахме, акцентира Йорданов.

Вотът за ГЕРБ е изцяло наказателен по отношение на настоящето управление, но и стрелба в неизвестното бъдеще, защото едва ли някой от тях може да изброи и десет имена в тази формация, добави Йорданов. Грешно е в политиката да се унищожават стабилните партии, които имат биография, а в нея възходи и спадове, призова той и напомни, че в ГЕРБ имало много кадри, минали през СДС. Най-голямата отговорност в момента носи Б. Борисов. СДС носи голям експертен и политически потенциал, който ГЕРБ може да ползва, но не и да използва, каза членът на СДС.

До този момент РЗС не е участвал в никакви разговори, нито официални, нито неофициални, каза Д. Абаджиев от "Ред, законност, спаревдливост". Около старата десница не може да се генерира доверие и е политически странно да даваш съвети в такава ситуация, добави той. От днес започвали разговори за парламентарното представителство, изясни той. Ще започнем да работим върху това, да се работи за конституционно мнозинство за свикване на Велико Народно Събрание, каза Абаджиев.

Едно е подкрепа на правителството, друго е постигането на ежедневно мнозинство, което е необходимо всеки ден. РЗС има свои принципи и цели и не може по всеки закон да гласува "просто ей така", уточни Абаджиев.

Към дясноцентристка солидарност призова Ал. Йорданов, който прогнозира различия и дори противопоставяния между десните в парламента. Работещ парламент се постига от работещи хора, а сработването на НС при толкова много нови хора изисква време, а обществото е нетърпеливо.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4981 |25.11.2008 Бойко Борисов няма да преговаря с БСП . 9| 4995 |17.08.2008 Грузия иска да преговаря с Русия в София . 0| 4801 |18.04.2008 Показаха си мускули, сега ще преговарят . 4| 5380 |20.08.2007 Праматарски преговарял с Тити, царисти подозират сценарий на Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads