Реклама / Ads
18| 9325 |14.07.2009 НОВИНИ

ГЕРБ пускат три министерски поста на сините

.
Бойко Борисов предлага като възможни министри за Cинята коалиция постовете министър на здравеопазването, министър на труда и социалната политика и министър на правосъдието, съобщават от Правен свят.
 

Учудване буди само предложението на поста министър на здравеопазването с оглед на заложената в програмата на ГЕРБ цялостна реформа в тази сфера, се казва още в публикацията.

Синята коалиция няма кандидати, които да познават отвътре проблемите на правосъдието. Екатерина Михайлова е доста встрани от тази област. Въпреки че Димо Гяуров има зад гърба си спорадични адвокатски изяви и е един от малцината с организационен опит като ръководител на обособена структура, каквато е НРС, около него има някои въпросителни. По времето, когато беше директор на НРС избухнаха няколко скандала. Един от тях беше свързан с придобиване на жилище от фирма, извършвала ремонтни дейности за НРС. Друг скандал избухна по повод задържаните в продължение на 3 г. на 400 000 долара, предоставени от МОСАД. Гяуров владее отлично английски и руски език.

За поста министър на отбраната все повече се очертава кандидатурата на Николай Младенов, който говори 5 езика, като в момента усърдно усъвършенства иврит. Възможно е да се появят критики към Николай Младенов затова, че той не е служил в казарма. От друга страна той е изкарал курс за разрешаване на международни конфликти. Николай Младенов бе основен играч в ръководството на СДС, където го приемат за интелигентен и уравновесен в отношенията си човек.
В сферата на отбраната така или иначе чакат за разрешаване доста тежки проблеми: в момента армията ни си служи с комуникации отпреди 30-40 години - факт, който е сериозна пречка за българските войски зад граница в нормалната им комуникация с дружеските армии.

Почти сигурно е, че Йорданка Фандъкова ще поеме министерството на образованието и науката. Фъндъкова е била преподавател и директор и в Немската гимназия. Завършила е руска филология, но има и специализация по мениджмънт на образованието в Гьоте институт, която продължава и в момента. Един от гафовете на Фъндъкова като заместник-кмет на София, заради който тя подаде оставка (неприета от кмета), е срива на софтуерната система за прием в детските градини.

Продължават усилията по убеждаването на Кристалина Георгиева да приеме вицепремиерския пост с обещания за повече реални правомощия, включително и координацията по оперативните програми за разпределяне на парите от ЕС.

Frognews.bg вече информира, че от днес г-жа Цецка Цачева е новоизбрания председател на Народното събрание. Тя е подкрепена от мнозинството от 227 гласа "за", 3 "въздържали се" и нито един против. Бойко Борисов очевидно държи много на г-жа Цачева заради организационните й качества и успешната й кариера. Цецка Цачева е родена е в с. Драгана. Работила е като стругар. Членувала е в БКП. Успява да влезе право без изпит чрез съществуващия тогава РабФак. Става шеф на правния отдел на окръжния съвет в Плевен и се ориентира към ОДС. Работи като адвокат и даже води няколко дела срещу Плевенската община. Този факт се превръща в повод за синия кмет на Плевен Найден Зеленогорски да сигнализира председателя на адвокатския съвет в града, че Цачева има конфликт на интереси с общината. След това г-жа Цачева се ориентира към ГЕРБ. На местните избори се кандидатира за кмет, но претърпя загуба срещу Зеленогорски. На парламентарните избори спечели мажоритарния вот с 54,880 гласа срещу кандидата на БСП Румен Петков, който получи 34,575 гласа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5403 |09.07.2009 С Бисер Боев не e имало разговори за поста министър на икономиката . 1| 4929 |08.06.2009 Пускат от ареста собственика на автобуса-убиец . 2| 5252 |08.05.2009 Нова метроотсечка пускат в София . 1| 10939 |18.03.2009 И в КАТ–Пловдив поставят екран, на който се излъчват кадри от ПТП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads