Реклама / Ads
26| 5441 |15.07.2009 НОВИНИ

ГЕРБ със самостоятелно правителство

.
Народно събрания Източник: Вяра Йовева
ГЕРБ изпрати меморандум до "Синята коалиция", РЗС и "Атака" за подкрепа на новия кабинет. Според Иван Костов обаче меморандум не може да гарантира стабилност за 4 години.
 
ГЕРБ разпространи Меморандум, чрез който да си сътрудничат "Синята коалиция", РЗС и "Атака" в подкрепа на правителството.

В текста на меморандума се казва, че партия ГЕРБ разглежда формулата на своето правителство като Политически проект за европейско развитие на България, който политическите партньори и други политически сили в 41-то НС могат да подкрепят в името на националните интереси и в съответствие с волята на българските избиратели.

„Този проект ще гарантира успешното икономическо развитие на страната, връщането на доверието на евро-атлантическите партньори на страната и на всички български граждани. Успехът на реализирането му ще зависи от одобрението и подкрепата на гражданското общество в лицето на гражданските и съсловни организации”, е написано в меморандума на гербистите.

От ГЕРБ обещават да проведат открито и прозрачно процеса на преговорите за политическо парламентарно партньорство. Според партията –победител това би било ясен знак към българското общество за нов тип политика на прозрачност и честност, която ще бъде провеждана.

След приключване на преговорите и консултациите, преговарящите страни да на партия ГЕРБ за политическо сътрудничество означава преговарящите страни да подготвят и обявят открито и ясно своите позиции и да предоставят на медиите протокол, одобрен от всички участващи в тях страни с оглед пълната осведоменост на българските граждани.

От ГЕРБ очакват да получат одобрение за новия тип управление, който предлагат на останалите дяснопредставени партии.

Проекто меморандума за обединяване и консолидация на парламентарно мнозинство за подкрепа на бъдещо правителство бе обсъден на среща със Синята коалиция. По думите на Костов - такъв меморандум не може да гарантира отсега подкрепа за четири години на едно правителство.

Ако някой злоупотреби с волята на избирателите си, лишава Народното събрание от най-важното му право - до упражнява някакъв контрол и да санкционира правителството. Тоест не може с един документ в аванс, да се получи доверие за определен период от време. Страната е в криза и изисква много бързи действия и оперативност, коментира още Иван Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4790 |14.07.2009 Правителството на Станишев подаде оставка . 5| 4502 |12.07.2009 Костов гарантира правителство до края на юли . 29| 4548 |11.07.2009 РЗС ще подкрепи правителство на ГЕРБ и Сините . 5| 4703 |09.07.2009 Борисов прави правителство до 27 юли, а Станишев урежда с постове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads