Реклама / Ads
27| 4122 |02.02.2021 НОВИНИ

Германската опозиция: Този газопровод е на Путин и не трябва да бъде завършен

.
Призиви към германското правителство да преразгледа позицията си за проекта “Северен поток - 2” отправиха от опозицията в Берлин. Изграждането на газопровода се ползва със застъпничеството на управляващите в Германия.
 

Позицията идва от съпредседателят на германските зелени Роберт Хабек.


"Този газопровод е на Путин и не трябва да бъде завършен", посочва съпредседателят на германските зелени Роберт Хабек. 


Реакцията на зелените идва и като отговор на отравянето на опозиционера Алексей Навални. 






“След отравянето на критика на Кремъл, федералното правителство най-накрая трябва да покаже ясно противопоставяне и да спре изграждането на “Северен поток - 2”. Проектът финансира корумпиран режим и е срещу целите на Европа по отношение на климата. “Северен поток - 2” не трябва да бъде реализиран”, посочват още в позицията си от зелените. 


Ханбек е категоричен - това е проект, който отдавна разединява Европа. Споменава и полицейското насилие по време на демонстрациите срещу ареста на Навални на 23-ти и 31-ви януари. 


Хабек призовава също да се разгледа възможността за въвеждане на по-строги санкции срещу управляващите в Русия.


"Германия и Европа трябва да излязат с твърда и ясна позиция към политиката на Кремъл, но те не могат да го направят, продължавайки да строят "Северен поток 2", защото този проект подкрепя режима, който пребива с палки протестиращите", категоричен е опозиционният политик.






“През последните 24 часа стана очевидно, че вече дори Франция е за прекратяване на строителството. Не смятам, че трябва да оставим руини, проектът трябва да бъде завършен, но е важно да се наложи мораториум, поне докато руската страна не бъде принудена да разследва отравянето на Алексей Навални." - отбелязва  представителката на Свободната демократична партия Рената Алт в интервю за Дойче веле.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 3984 |27.01.2021 Здравният министър: Не разбирам логиката на този протест. Прилича на уличен бой . 20| 3870 |26.01.2021 Алибегов: На този етап се отказваме от протестно отваряне, ще ни сочат с пръст . 24| 12088 |16.01.2021 Петър Кърджилов: Този мухльо беше кандидат на ДПС за кмет . 39| 6408 |06.01.2021 Бимбалов: Единственият бог, който се появи днес, е този на простащината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads