Реклама / Ads
12| 5245 |02.07.2020 НОВИНИ

Гешев: Бобоков излъга Хекимян за комуникацията си с президента

.
Сийка Милева, Иван Гешев, Ивайло Иванов Източник: БГНЕС
Не следя творчеството на обвиняеми лица. Не съм видял какви чатове е извадил Бобоков. Но комуникация между Бобоков и с потребителите Prezident – Rumen Radev и Desi Radeva показва, че бизнесменът е излъгал Хекимян и bTV.
 

Така главният прокурор Иван Гешев коментира новите появили се подробности покрай обвиняемият Пламен Бобоков.

 

ФрогНюз припомня, че минути след като бизнесменът показа чатове, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, Специализираната прокуратура публикува разговори между Бобоков и потребители с имена Prezident – Rumen Radev и Desi Radeva. На снимките обаче не се вижда нищо друго от естеството на комуникацията.

 

“Това означава, че Бобоков е излъгал г-н Хекимян и bTV, че няма комуникация с президента на Републиката, възможно е да има и с премиера – и какво от това. След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, явно е нормално и с премиера“, отсече държавният обвинител.

 

Мобилните устройства на Бобоков - с повече данни от “Война и мир”

 

260 GB данни са подложени на анализ, обяви Гешев. Главният прокурор сравни обема на информацията с произведението “Война и мир” - романът на Лев Толстой е 5 GB.

 

“Продължава анализът на събраната информация. Знам, че има информация за всякакви лица, на всякакви позиции в държавата. Бобоков е признал, че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие. Говорил е за връзки и как се осъществява влияние. Той е признал за паралелна държава, в която, едва ли не, той участва“, посочи Гешев.

 

По думите му обвиняемите могат да имат различни версии, за да се оправдаят като отново индиректно коментира бизнесмена Васил Божков.

 

“Аз не си спомням г-н Желю Желев и г-н Дертлиев да са започнали от „Магурата“. Могат да излязат с версия, че са водели протестите срещу мръсния въздух в Русе, други залагат някакви теории за джуджета. Недай си Боже, да стигнат и до десет малки негърчета“, каза още главният прокурор като по този начин коментира и новият епизод от “Осемте джуджета” - разследването на Антикорупционния фонд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5287 |02.07.2020 Прокуратурата с нова атака срещу Пламен Бобоков, пусна негов чат към Радев . 29| 35606 |02.07.2020 Пламен Бобоков показа чата си с Борисов: „Добро утро, Бос“ . 8| 5338 |29.06.2020 МВнР вика посланик Румен Петров за обяснения за чатовете с Бобоков . 6| 4778 |29.06.2020 ДАНС ще проверява чатовете между Бобоков, Узунов и Румен Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads