Реклама / Ads
7| 5353 |10.08.2007 НОВИНИ

Гиньо Ганев иска да реанимира Отечествения фронт

.
Омбудсманът Гиньо Ганев се опитва да реанимира някогашния Отечествен фронт под марката Отечествен съюз. Ганев, който е на 79 години, правел сметки отново да е в политиката след изтичане на мандата му като омбудсман.
 

 

Омбудсманът Гиньо Ганев провел няколко разговора с водещи фигури в БСП за реанимиране на Отечествения съюз. Идеята, която лансирал, предвиждала съюза да се появи отново на политическата сцена, да привлече патриотично настроени българи, както и такива, които милeят по някогашния Отечествен фронт, на който Ганев бе шеф при падането на комунизма. След това организацията щяла да стане естествен съюзник със социалистическата партия и така да се явят на парламентарните избори след две години. Омбудсманът дори обяснил на приятеля си - вътрешния министър Румен Петков, че е загрижен и за своето политическо бъдеще след като изтече мандатът му на „народен защитник", какъвто би трябвало да е омбудсманът.

Отечествен съюз в момента се ръководи от Симеон Симеонов, но Ганев смятал да вземе нещата в свои ръце и пак да влезе в политиката. Такъв опит бе направен в края на 90-те години, когата собственикът на Мултигруп - Илия Павлов щедро финансира кампанията на съюза за парламентарните избори. На Гиньо Ганев бяха осигурени автомобили, мобилни телефони, офиси в цялата страна. След това години наред неможахме да си върнем телефони и коли, плащахме огромни телефонни сметки, спомнят си служители на Мулти, които тогава са обслужвали бъдещия омбудсман.

Младите в БСП ще се възпротивят на подобна идея, заощто за тях Отечествения съюз е затворена страница, коментираха хора от „Позитано" 20. Освен това мнозина в БСП смятали, че присламчването на Гиньо Ганев към коалицията не е верен и модерен ход. Времето му е минало, да си гледа омбудсманството, защото страната потъна във вода, а сушата „изяде" реколтата. Ганев да обикаля пострадалите райони, да посочи виновните, а не да се крие зад гърба на БСП и ДПС и да си измисля „ново" политическо бъдеще, категорични са соцактивисти. Според тях Ганев си мълчал за пороите в Цар Калоян, защото местните хора посочиха кадри на ДПС, които имат вина за скъсаните бентове на язовирите в района. Само че омбудсмана имал стари приятелски връзки с Николай Вълканов, някога дясна ръка на Илия Павлов, а сега един от доверените хора на Доган.

Преди дни пък стана ясно, че омбудсмана се занимава и друга странна дейност. Той обикалял първите мъже в държавата да ги уговаря да махнат забраната бизнесмена Майкъл Чорни да влиза в България. От кабинета на премиера Станишев се чудели по какъв деликатен начин да отказват срещи с Ганев, защото очевидно това не било негова работа. Омбудсманът много горещо препоръчвал и издаването на български паспорти на израелски граждани, които нямали роднински връзки в България, но им трябвали документите, за да пътуват свободно в ЕС и да въртят бизнес.

Още по-абсурдна бе намесата на омбудсмана по проблем като този за бариерите в Слънчев бряг. Ни в клин, ни в ръкав той взе страна по спор, който трябва да се реши на място и то от оторизираното от закона дружество „Слънчев бряг" АД.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5763 |10.08.2007 Ашраф ал Хаджудж: Измъчваха ни като животни . 8| 5028 |10.08.2007 Дъждът е крив, институциите - невинни . 32| 8793 |09.08.2007 21 въпроса към министър Румен Петков . 3| 5857 |09.08.2007 Наказват арендатори на язовири край Цар Калоян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads