Реклама / Ads
13| 6948 |22.10.2008 НОВИНИ

„Гледай да се справите там, не го притеснявайте, тук има достатъчно работа около него”

.
Това било последното, което шефът на кабинета на Доган Ахмед Емин казал на земеделския министър В. Цветанов, с когото се срещнал точно преди да се случи трагедията в Боянските сараи.
 

 

Взех решение за себе си, че това е последното интервю, в което коментирам драмата на Ахмед Емин, обяви по БТВ министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, който изрази недоволство, че медиите прекалено много се занимавали напоследък с темата. Последното нещо, което Ахмед Емин му казал, било дословно: „гледай да се справите там, не го притеснявайте, тук има достатъчно работа около него”. След този разговор двамата се разделили, а когато Цветанов се върнал в министерството, му съобщири, че Емин се е самоубил.

Валери Цветанов разказа още, че Ахмед Емин бил човек с невероятно чувство за хумор. В деня на срещата обаче той бил разсеян, а това не било типично за него. Министърът не бил виждал предсмъртното писмо на Емин, адресирано до лидера на ДПС Ахмед Доган, до бащата му, както и до неговата съпруга и децата му.

По повод заглавия в пресата, според които шефът на фонд "Земеделие" А. Кънчев е напуснал, за да не го самоубият, и според които едва ли не той е пряко замесен в смъртта на Емин, В. Цветанов заяви буквално: "Да се твърди такова нещо трябва да си слънчасал в много тежка форма. Не знам как да го коментирам. Това надхвърля нормалните морално норми".

От днешния брой на вестник "Стандарт", който се позовава на източници от разследването, става ясно, че прокурори са разпитали лидера на ДПС Ахмед Доган за самоубийството на шефа на кабинета му Ахмед Емин. Обвинителите отишли на крака в сарая на Доган в полите на Витоша, за да вземат показанията му, като не било ясно дали прокурорите избрали този ход от съображение за сигурност, или пък за да не разберат медиите за разпита. Обвинителите разговаряли с лидера на ДПС повече от час. Показания дали още депутати от ДПС, както и гардовете от НСО, които във фаталния петък били на смяна в сарая. На прокурорите, полицаите и експертите от Националния институт по криминалистика и криминология, които работят по случая, било забранено да разгласяват каквито и да е данни от разследването.

Ахмед Емин бе открит прострелян в края на миналата седмица в един от коридорите на ул. "Стар беловодски път" в Бояна. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 4669 |21.10.2008 Ив. Костов: В политическа и финансова криза сме . 5| 4881 |21.10.2008 Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” даде оставка след няма и 4 месеца . 3| 4970 |21.10.2008 Установиха нови злоупотреби по европейски програми . 5| 5120 |21.10.2008 Отидоха си корумпирани служители на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads