Реклама / Ads
9| 5015 |04.10.2010 НОВИНИ

Готвят преврат на Станишев

.
Сергей Станишев
Червени искат главата на соцлидера заради новата дружба с "Дондуков" 2.
 

Червени пак готвят преврат на Сергей Станишев, пише днес Стандарт. Опозицията в БСП обмисля как да му скрои шапката на конгреса идната седмица. Соцлидерът си навлече гнева на своите, след като завчера изненадващо призова за коалиция с готвеното от президента Георги Първанов гражданско движение. "Трябва да говорим за обща кандидатура на президентските избори, това е единственият начин да сме алтернатива на ГЕРБ", заяви Станишев пред червените кметове по време на партиен форум в Пловдив.

Протегнатата към "Дондуков" 2 ръка обаче изуми повечето съпартийци на Станишев и в червените редици отново се чуха гласове за избор на нов лидер по време на идващия конгрес на Столетницата. "За каква коалиция говорим? Та президентът идва от нашите редици", недоумяваха депутати. Според червените активисти соцлидерът бързал да се застрахова, че на следващите избори Столетницата няма да получи още по-отчайващи резултати, след като стяганият от Първанов проект привлича голяма част от левия електорат. Макар все още да няма политическо решение, Станишев обяви и първите две номинации на БСП за президентското кресло - евродепутата Ивайло Калфин и бившия културен министър Стефан Данаилов. И двамата са известни като приближени до Първанов. Именно Ламбо беше и първият от високите етажи на партията, който публично настоя за оставката на Станишев и заяви, че ще работи за проекта на държавния глава.

Според Сергей Станишев обаче към момента Столетницата трупала позитиви и членската маса растяла. "Бойко Борисов неправилно смята, че и магаре да завърже - ще спечели президентските избори", коментира Станишев. Той прогнозира, че през следващите 2 години доходите на българите няма да помръднат нагоре. "Народа не го чака нищо хубаво с бюджет 2011", заяви шефът на БСП. Той припомни обръщението на премиера Борисов към Симеон Дянков - "Моето слънчице". А после допълни - "Ей такова слънчице да му грее, което обаче изгаря гражданите". (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5443 |03.10.2010 Станишев съчини виц за Борисов . 11| 4901 |25.09.2010 Станишев: Ниските данъци компенсират безидейното управление . 10| 4864 |24.09.2010 Станишев: ГЕРБ излъга за пенсионната реформа . 4| 4570 |20.09.2010 Станишев на съд до месец, готвят му ново обвинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads