Реклама / Ads
0| 5698 |15.05.2022 НОВИНИ

Грабежи и геноцид: Украинското разузнаване говори за „подвизите“ на „кадировци“

.
Източник: Reuters
Намирайки се във втория ешелон на настъплението, бойците на Кадиров се занимаваха с обиски на апартаменти, подигравки със затворници и цивилни, грабежи и грабежи. Около 2500 бойци от Чечения участваха във военното нахлуване в Украйна. Те имаха „специална задача“, защото в битките на „кадировци“ претърпяха срамни поражения, съобщиха от Главно управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна.
 

„Така наречените „кадировци“ започнаха да навлизат на територията на Украйна в първите дни на мащабно военно нахлуване в Русия. Основната им задача беше да сплашват и целенасочено да унищожават украинците. Намирайки се във втория ешелон на настъплението, те бяха ангажирани с претърсвания на апартаменти, тормоз над затворници и цивилни и грабежи“, се казва в съобщението.

 

Разузнаването отбелязва, че след като руските войски започват да понасят първите мащабни загуби, на „кадировците“ е наредено да спрат отстъпващите части на окупаторите и да разстрелват онези, които отказват да се бият.

 

„Позорно отблъснати от украински войници от Киев и Чернигов, наемниците на Кадиров се преместиха в посока Луганск и Мариупол, където продължиха да ограбват и снимат видеоклипове за техния „подвиг“ за TikTok. Показателно е, че въпреки очевидната подготовка, бойният дух и оборудване на тиктокърите на Кадиров, дори извън зоната на активни военни действия. От 2500 наемници, около 100 бяха убити, около 300 бяха ранени и повече от 60 избягаха от Украйна, оставяйки оръжието и боеприпасите си“, отбелязва ГУР.

 

Военното разузнаване на Украйна публикува списък с бойци от Чеченската република, участвали в руската агресия през март-май 2022 г., и припомня, че всички военни престъпници ще бъдат подведени под отговорност за престъпления срещу цивилното население на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3199 |09.05.2022 Дрон боядиса Паметника на съветската армия в цветовете на украинското знаме . 0| 2968 |05.05.2022 Шефът на СОС: Свалянето на украинското знаме е посегателство срещу демокрацията . 0| 3003 |15.04.2022 БСП-София обжалва решенията за издигане на украинското знаме на сградата на СО и именуването на пространства на „Героите на Украйна и „Борис Немцов“ . 0| 4694 |14.04.2022 Украинското разузнаване показа руските генерали, които координират убийствата на украинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads