Реклама / Ads
5| 5468 |05.03.2014 НОВИНИ

Граждани обсъждат проекта за наказателен кодекс

.
Проектът за нов Наказателен кодекс ще бъде обсъден с представители на гражданските организации и движения на 18 март, вторник.
 

Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси на Народното събрание, съвместно с Министерството на правосъдието.

Желаещите да се включат в обсъждането следва да подадат заявка за участие в срок до 10 март 2014 г., включително на e-mail: kpv1@parliament.bg. В заявката трябва да се посочи и темата, по която съответният участник би искал да вземе отношение в рамките на дискусията.

За участие ще бъдат поканени представители на гражданските организации и движения, които са заявили желание за това на посочения имейл - адрес. При желание до Комисията по правни въпроси могат да се изпращат и писмени становища по проекта за нов Наказателен кодекс.

На 31 януари 2014 г. в Народното събрание беше внесен проект за нов Наказателен кодекс, който е публикуван на интернет страницата на НС от 3 февруари 2014 г. - https://parliament.bg/bg/bills/ID/14759/.

Значението на този нормативен акт предполага съдържащите се в него предложения да бъдат обсъдени във възможно най-широк формат и да се чуят повече мнения по концепцията на проекта, както и по отделните текстове в него. Осигуряването в максимално възможна ефективност на дискусиите предполага провеждането им в два формата:

- обсъждане с участие на граждански организации и движения и
- обсъждане в рамките на професионалната юридическа общност.

Целта е идеите, генерирани в рамките на първата дискусия, да бъдат след това обсъдени в обобщен вид за възможната им юридическа реализация в проекта с представителите на професионалната юридическа общност.

Спецификата на материята изисква между двете обсъждания да има достатъчно време за обобщаване на мненията, изразени по време на първата дискусия, отбелязва пресцентърът на правосъдното министерство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5309 |04.03.2014 Депутатите обсъждат извънредно Изборния кодекс . 12| 5898 |25.02.2014 "България без цензура" внася два законопроекта - "Чисти ръце" и Закон за стартичащия бизнес . 37| 5080 |23.02.2014 Дора Янкова: С този Изборен кодекс гражданите ще имат доверие в резултатите . 3| 4884 |20.02.2014 Обсъждане на НК с гражданите през март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads