Реклама / Ads
0| 3960 |19.01.2017 НОВИНИ

Гръцките фермеpи започват протести и блокади от понеделник

.
Гръцките фермеpи започват протести и блокади от понеделник. Среща на стачните комитети преди началото на блокадите ще се проведе във Фарсала, близо до Лариса, по късно днес. Целта на срещата е да се подготви блокада на района на Никия и да информира земеделските производители за настоящото развитие, съобщи „Български новини”.
 

 От своя страна, земеделските производители от Крит след текущата среща решиха да започнат ескалиращите протести. В този контекст, те са планирали за начало – понеделник 23-ти януари от 10.30 часа в района на град Ираклион. Членове на земеделските асоциации на Ираклион са изпратили покана към всички земеделски производители на острова, за да участват в протестите, стартиращи в понеделник.

 

В същото време писмо до гръцкия заместник-министър на защита на гражданите Никос Тоскас е изпратено от българския министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. В него се изразява загриженост на българското правителство относно потенциалното затваряне на граничните пунктове. В писмото си Бъчварова цитира споразумението по време на срещата на Съвета за сътрудничество Гърция-България, че правителствата на двете страни, ще се вземат предпазни мерки за избягване на напрежението на границата. В същото време, представители на Български транспортни организации обявиха категорично, че ако гръцките фермери блокират гранични пунктове, ще блокират от своя страна всякакви пътища за достъп до и от Гърция. „Всички сме съгласни, че земеделските производители имат проблеми, като останалата част от селскостопанските производители в ЕС ,“ каза министърът на развитието на селските райони и храните Евангелос Апостолу, но отбелязва, че „нашите собствени земеделски производители и ние трябва да си кажем истината.

 

Това, че този период вече имат много по-малко проблеми, отколкото много други съсловия. Гръцкият министър се позова на данни на Евростат за повишение на доходите в сектора, като от 4,87 милиарда през 2014 достига 5,28 милиарда през 2015 г. Коментирайки предложението на Демократическата коалиция за предварителни разговори, министърът каза, че „целта е била да погалят ушите на земеделските производители“ и подчерта, че целта на правителството е да защити гръцките фермери , Министърът направи специално позоваване, като се отбелязва, че правителството отмени споразумението за 26% данък в приходите от селското стопанство. Освен това ще има намаляване на данъците са специални селски и планински райони.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4052 |17.01.2017 МВР: Министерството е в постоянен контакт с гръцките власти . 1| 3689 |17.01.2017 Превозвачите искат държавни мерки срещу гръцките блокади на границата . 7| 4483 |16.01.2017 Москва: САЩ започват нова Студена война . 0| 4087 |16.01.2017 Топлинните счетоводители започват проверки в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads