Реклама / Ads
1| 4825 |13.07.2013 НОВИНИ

Гришо няма да играе на финал в Бостад, загуби от Вердаско

.
Първата ракета на България пропусна златна възможност да се класира на втория в кариерата си финал на турнир от ATP. Въпреки че след отпадането на лидерите в схемата 22-годишният хасковлия остана най-високо поставеният тенисист, той се препъна на 1/2-финалите на Откритито първенство на Швеция.
 
Петият в схемата българин допусна поражение с 6:7(3), 7:5, 5:7 срещу поставения под номер 8 Фернандо Вердаско (Испания) след 2 часа и 29 мунути игра в Бостад. От своя страна, 29-годишният испанец достигна първия си финал в надпреварата, а негов съперник там ще бъде победителят от 1/2-финала между непоставените в схемата Тимо де Бакер (Холандия) и Карлос Берлок (Аржентина). В самото начало на мача Григор имаше трудности с първия си сервис и това доведе до пробив в сметката на Вердаско. В третия гейм най-добрият ни тенисист отново трябваше да отразява точки за пробив, но този път се справи със задачата.

Все пак 29-ият в света Димитров стигна до два брейкпойнта в чевъртия гейм и върна пробива за 2:2. Постепенно българинът стабилизира сервиса си, а испанският му съперник взимаше подаванията си на нула. Така откриващият сет бе решен в тайбрек, в който Григор през цялото време бе догонващ в резултата. Няколко непредизвикани грешки на хасковлията се оказаха решаващи за изхода на частта, която приключи при 7:3 точки за Вердаско. Във втория сет силите бяха изравнени - поне до седмия гейм, когато Григор реализира пробив. При 5:4 след грешка от бекхенд българинът се пропука и испанецът, който е бивш номер 7 в света, изравни резултата.

Още в следващия гейм обаче Димитров поправи грешката си, осъществи нов пробив, след което при собствен сервис спечели сета със 7:5. Третата част също бе оспорвана и непредсказуема до края. Заемащият 35-ото място в световната ранглиста Вердаско направи пробив за 3:1, но след това изпусна подаването си в седмия гейм. Двамата тенисисти печелеха безпроблемо подаванията си, но в най-неподходящия момент - при 5:6 и собствен сервис, Григор не издържа на напрежението. Българинът допусна пробив и така Вердаско се класира за първия си финал в турнира. Това бе първи официален мач между двамата състезатели, като испанецът остави в статистиката 4 аса и 9 двойни грешки.

Григор се отчете с 5 директни точки от сервис и 6 двойни грешки. Припомняме, че през миналия сезон Димитров отново достигна до 1/2-финалите в Бостад, което означава, че той е защитил точките си и това ще му позволи да запази позицията си в Топ 30 на световната раглиста. Българинът може да е доволен от представянето си през сезона до момента, тъй като това бе негов трети 1/2-финал през 2013 година. Очаква се следващият турнир в програмата на Григор да е този във Вашингтон, който започва на 29 юли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 154| 6144 |11.07.2013 Борисов: ГЕРБ няма място до тях в Народното събрание . 13| 5271 |11.07.2013 Окончателно: Волен няма да отговаря за етиката . 26| 5245 |10.07.2013 Регионалният министър: "Тракия" се строи от 40 г., няма значение кой ще реже лентата . 37| 5248 |09.07.2013 Засега няма данни за насилствена смърт на дядо Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads