Реклама / Ads
3| 4560 |25.11.2014 НОВИНИ

Гроздан Караджов от РБ: Конгрес ще има през февруари - март

.
Гроздан Караджов
В края на февруари или първите дни на март догодина може да се очаква провеждането на съюзен конгрес на реформаторите, смята депутатът Гроздан Караджов.
 

Караджов, който е и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок, подчерта, че блокът няма да може да продължи да функционира без Гражданския съвет. „Той е достатъчно жизнен и въпреки опитите да бъде избутан в ъгъла, ще изиграе ключова роля в провеждането на конгреса за общо ръководство на блока", заяви депутатът пред „Дарик”.

 

Гроздан Караджов отбеляза, че никой от Движение "България на гражданите" не е заявявал, че иска закриването на Гражданския съвет - подобни внушения идвали от тезата на негови колеги, които смятали, че този орган вече е изчерпал функциите си. „Всъщност без него няма да може да продължи да функционира Реформаторският блок. Това е лепилото, енергията, която свързва частиците на този Реформаторски блок. Нещо повече - тази група казва развитието на блока, не просто съхраняването му като политически субект, минава през разширяване и на самия Граждански съвет. Гражданският съвет съумя да опази РБ от разпад досега", посочи депутатът.

 

"Гражданският съвет ще изиграе и ключова роля именно в провеждането на конгреса, за който попитахте, и аз продължавам да настоявам на тезата си, че когато има желаещи да се проведе конгрес, да се излъчи ръководство, което да консолидира блока, то такъв конгрес ще се случи дори и само между желаещите. Блокът може да продължи да функционира и на две скорости, не е нужно една част от РБ да дърпа винаги назад и другата да се подчинява. Смятам, че частта от Реформаторския блок, чието ядро е Гражданският съвет, е по-бързо прогресивно мислещата част и наистина дърпа към Реформаторски блок с единно политическо управляващо тяло. Парламентарната група не може да бъде политически орган, който да взима всички такива решения, политически", каза още Караджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5032 |22.11.2014 Гр. Караджов: Искров сам трябва да се сети за оставка, законите ги няма . 11| 4773 |19.11.2014 Кадиев и Караджов: Чужденец да оглави БНБ . 14| 5333 |17.11.2014 Реформаторите Делчев и Караджов отказаха да седят заедно . 4| 4412 |14.11.2014 Напрежение в РБ: Разнобой за конгреса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads