Реклама / Ads
0| 5697 |19.04.2016 НОВИНИ

Хафъзов от ДОСТ: Ще дадем подкрепа на Борисов

.
Хюсеин Хафъзов
Ще наблюдаваме поведението на премиера Борисов и ако продължава така, както в момента, бихме могли да дадем подкрепа. Бихме дали подкрепа не само срещу власт, а за развитието на демокрацията. Не е задължително да изтъргуваме политическата си мощ, която вероятно ще придобием още на първите избори, каза зам.-председателят на ДОСТ Хюсеин Хафъзов.
 
В процес на събиране на подписи сме и вероятно много скоро ще внесем в съда необходимия брой за регистрация. Това, че някой протестира, си е негово право, обясни Хафъзов. В една демократична държава всеки би трябвало да може да регистрира партия, ако не нарушава законите, добави той по повод заявката на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки да внесе сигнал до главния прокурор срещу учредяването на ДОСТ.

Хафъзов отрече думите на Джамбазки, че 90% от учредителите на ДОСТ са имами. Това са не само слухове, аз ги определям като клевети. Целта е да ни покажат на българското общество като голямото зло, като партия, която още не се е учредила, но ще защитава чужди интереси, заяви зам-председателят на ДОСТ пред БНТ.

Хафъзов посочи, че в целите и задачите на партията няма нищо ислямистко и протурско. Ние сме открити и знаем какво правим, каза той. Осъзнаваме, че сами не бихме могли да се справим с проблемите, пред които е изправена България. Основният проблем е, че все още нямаме развита пазарна икономика. Ще издигнем глас в полза на България, като смятаме, че тя трябва да бъде освободена от олигархията. Бихме могли да поведем хорото, но имаме нужда и от други силни партии. Ще търсим нашите партньори в център-дясно.  

По думите на Хафъзов ДПС губи доверието на избирателите си. Той заяви още, че от Движението плашат учредители на ДОСТ по места. Ще защитаваме всеки един, който страда от репресиите на ДПС. За разлика от тях, ние ще спечелим избирателя с любов. От тук нататък ДПС вече няма полезен ход, защото идеите са при нас, а не при тях, каза още Хюсеин Хафъзов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4650 |29.02.2016 Украйна поиска да им предадем един от биячите от Околовръстното . 35| 9826 |29.02.2016 Хафъзов ядосан: ДОСТ е приятел, а BiT - въшка . 32| 5584 |16.02.2016 Хафъзов защити Местан от анонса на Цв. Ризова . 24| 4914 |12.02.2016 Хафъзов: Пеевски да е шеф на ДАНС, щом защитава националните интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads