Реклама / Ads
5| 5607 |27.06.2010 НОВИНИ

Хаос с уволнения във военни медии

.
Кратко описание Източник: източник
Над 15 души са освободени от заеманите длъжности в различни военни издания. Става дума за журналисти, редактори с доказан опит, но също и млади репортери, както и технически сътрудници. Това съобщиха за Frognews.bg източници от Военното министерство.
 

От вас се снема политическото доверие. Това, според някои от съкратените, им казал шефът на Военно издателство Ценко Велев.

От различни школи сме, обяснил на свой ред на уволнените Асен Сираков, шеф на дирекция “Информационен център на МО” към агенция “Военни клубове и военно-почивно дело”. Известният радиоводещ, който се прочу с предаването „12 плюс пляс”, решил да извърши революционни промени във военните медии и почнал с подмяна на кадрите, твърдят потърпевши.
Заповедите разписвал о.р.полк. Иван Иванов, шеф на дирекция „Човешки ресурси” в МО. Същият е известен с прякора „пленника от Таджикистан”. Става дума за случка отпреди години, когато като офицер от мисия на ООН в Таджикистан българският офицер бил отвлечен със свои колеги от муджахедини в Афганистан. Инцидентът, слава Богу, завършил благоприятно. Същият полк. Иванов е бил и застъпник на ген. Михо Михов като кандидат-депутат от БСП.

Според юристи не са спазени изискванията на постановлението на Министерски съвет за извършване на структурните реформи, както и на Устройствения правилник на министерството на отбраната за промените. До ден днешен липсвала министерска заповед за прехвърлянето на натирените като служители на Военно издателство в друга агенция, което било правен абсурд. Недомислието довело до неуредици с НАП.

Някои са освободени с аргумента, че се закриват щатовете. Същите щатове обаче си останали и след тяхното изгонване.
Служители на Военния телевизионен канал опитали да изяснят причините за уволнението им, но били доста грубо отпратени от началниците кадровици.

В МО вече се говорело за новия стил на работа в армейските медии, който се изразявал в това, че шефовете планирали страниците и съдържанието на изданията по-често в култовата кръчма „Дивака”, отколкото в сградата на издателството на ул. „Иван Вазов” в столицата. Починът вече искали да усвоят и други служби.

„Дейностите в дирекцията са обединени в няколко направления – печатни издания и реклама, електронни издания и филми, постоянен мониторинг и интернет. В момента се структурираме, много неща са разпилени и аз ходя като пчеличка да ги събирам и възстановявам", обяснява пред в. „Труд” Асен Сираков.

Някои от уволнените щели да си търсят правата в съда. Освен това те не били сигурни, че министър Аню Ангелов знае по какъв начин действат подчинените му.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4724 |24.06.2010 М. Николов: Медиите не ме харесват . 3| 4953 |23.06.2010 Още 65 военни с мисия в Афганистан . 1| 5515 |22.06.2010 Вкарват в закон и електронните медии . 2| 4831 |21.06.2010 По-високи осигуровки за военните искат синдикатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads