Реклама / Ads
0| 3062 |22.11.2022 НОВИНИ

Не харесвате Мъск? Работете за нас!

.
Илън Мъск
Отблъснати сте от силовия стил на управление на Илън Мъск? Преместете се при нас! С такъв призив ИТ фирми с глад за таланти се опитват да привлекат хиляди бивши служители на Twitter Inc, съкратени от компанията при смяната на новия й собственик.
 

Припомняме, че дни след като официално стана собственост на Илън Мъск и бе свалена от борсата, онлайн-платформата Twitter уволни близо половината от служителите си.

 

Съобщава се, че още стотици са се оттеглили в резултат на неговите мащабни реформи. В понеделник ръководителят на френските операции беше последният старши мениджър, който напусна.

 

В този момент някои компании видяха чудесна възможнст да привлекат опитни инженерни таланти.

 

Кейти Бърк, главен ейчар в американската софтуерна компания Hubspot (HUBS.N), отвърна на Мъск заради съобщенията, че е уволнил група служители, които са го критикували по вътрешните канали на Slack на компанията.

 

„Като лидер да бъдеш критикуван е част от работата ти“, написа тя в публикация в Linkedin.

 

„Великите лидери признават, че дебатът и несъгласието ви правят по-добри и са част от процеса. Ако искате място, където можете да не сте съгласни (по любезен, ясен начин, разбира се) с хората, то това е HubSpot.“

 

До късно в понеделник публикацията на Бърк спечели повече от 35 000 положителни реакции в Linkedin.

 

Аманда Ричардсън, главен изпълнителен директор на стартиращия софтуер за набиране на персонал CoderPad пък, публикува отворено писмо до напусналите Twitter.

 

Позовавайки се на първоначалната забрана на Мъск за дистанционна работа, Ричардсън описва поглъщането на Мъск като „п*** шоу“, което е било „ужасно разочароващо, депресиращо и демотивиращо“.

 

„В CoderPad вярваме, че вашите умения казват всичко. Не къде седите. Не и ако спите на работа. Не работите 7 дни в седмицата по 18 часа на ден.“

 

Други големи американски технологични фирми, включително Meta (META.O) и Amazon (AMZN.O), също съкратиха хиляди служители през последните седмици поради несигурната икономическа среда.

 

Но публичната критика към Мъск подчертава силното търсене в някои части на индустрията за висококвалифицирани дигитални работници.

 

Неотдавнашен доклад на фирмата за анализ на пазара Gartner установи, че високите усилия за дигитализация в бизнеса и правителството са създали „свръхконкурентен“ пазар за технически таланти.

 

Масовите съкращения на работни места и публичните оставки в Twitter предизвикаха притеснения, че "градският площад" на социалните медии може да се сблъска с технически проблеми, губейки жизненоважен персонал.

 

В подобна публикация в Linkedin, Майкъл Уининг, главен изпълнителен директор на американската облачна и софтуерна компания Calix (CALX.N), описа скорошните събития в Twitter като „обезпокоителни“ и обеща на новите служители, че ще се насладят на корпоративна култура, която „започва от членовете на нашия екип“.

 

„От наша гледна точка това е страхотна възможност, тъй като хората, които не биха говорили с нас преди, са разочаровани и търсят. Токсичната култура кара хората да казват „Стига повече“, споделя той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4442 |13.01.2016 Цветанов зове: Спрете с емоциите около МВР, работете! . 37| 5585 |23.12.2013 Орешарски към Йоан: Работете за духовно израстване на хората! . 218| 6274 |06.06.2013 Борисов: Работете си трите партии, пилците се броят наесен . 11| 4909 |06.10.2010 Пл. Орешарски: Приберете си бюджета и го преработете!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads