Четвъртък, 23 Ноември 2017, 22:05
Frognews
0| 2688 |12.02.2017

Хидравличен удар предизвикал аварията в „Топлофикация-София“

.
Авария от такъв характер не сме имали поне от 15-20 години. Това заяви в интервю за предаването ”Неделя 150” на програма ”Хоризонт” инж. Любен Параланов, председател на Съвета на директорите на Топлофикация - София.

 Основната причина, според мен, за получаване на тази авария е нарушаване целостта на една от основните артерии на топлопреносната мрежа, която захранва източните квартали на град София. Аз съм инженер и мога да кажа, че тази авария, която се получи, е в резултат на получаване на хидравличен удар. От какво се е получил хидравличният удар е въпрос, който тепърва трябва да преценим и оценим. Председателят на Съвета на директорите на "Топлофикация - София" коментира и въпроса дали дружеството инвестира достатъчно в съоръженията, които притежава и стопанисва, така че такива аварии да не се получават.

 

Ние сме поели големи инвестиционни задачи във връзки в мрежата. Нашите усилия от 2012 година насам са насочени не толкова към тези артерии, главните стебла на топлопреносната мрежа, те са насочени основно към разпределителните мрежи – тези, които са около блоковите пространства, които не са ремонтирани повече от 30 години. Статистиката, която водим за пробивите по мрежата, показва, че точно в тези области имаме доста пропуски и течове, за които се налага непрекъсната работа на нашите аварийни екипи. Ние сме насочили усилията си в момента да подменим основно линиите, които са по-малки тръби и снабдяват кварталите с парно и топла вода, защото досега не сме имали никакви проблеми с големите артерии, големите тръби.

 

Инж. Любен Параланов обясни какви мерки за компенсации предвижда "Топлофикация - София": Това, което ръководството на "Топлофикация" е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за одобрение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или изцяло, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са ползвали тази услуга, която трябваше да ползват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление. За жителите на квартали, в които сме имали проблеми, които са установени в рамките на 48 часа, няма да има обезщетение.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Мигранти плащат 10 000 евро, за да преминат българо-турската граница 0| 817 |23.11.2017 . Тръмп: Запазваме си най-добрата военна техника 0| 869 |23.11.2017 . Каталунците дадоха заден за отцепването 0| 1306 |23.11.2017 . Меркел: Германия е заинтересована от отношения с Русия 1| 1437 |23.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах