Реклама / Ads
16| 3658 |01.03.2023 НОВИНИ

Христо Иванов: Българският енергиен сектор се оказа гнездо на усойници

.
Източник: стопкадър
Българският енергиен сектор се оказа гнездо на усойници, това ни го казват и санкциите по “Магнитски” и Европейската прокуратура. ГЕРБ не бива да се правят, че нямат нищо общо с това. Деца се родиха, пораснаха и са в гимназията за периода, в който те управляваха.
 

Това коментира пред bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

 

Според него основна отговорност за връщането на хартиената бюлетина носят ГЕРБ и ДПС. 

 

Не свалям отговорност от Корнелия Нинова, която си гарантира оставането на лидерския пост. Партиите, които можеха да спрат това са ГЕРБ и ДПС. От “Продължаваме промяната” и “Демократична България” ще правим всичко възможно, борим се да има процес, за който да гаранртира доверие. Най-важното е голяма част от избирателите да излязат и да гласуват, добави още той. 

 

„Въпреки нашите многократни предупреждения, че само ще увеличат хаоса и недоверието в предизборния процес, хартиената коалиция с абсолютно непонятен инат забърка тази каша.

 

Тръгнаха със заявката, че уж ще повишават доверието и уж ще дават алтернативи, на практика поставиха и гласуването с хартия, и гласуването на машина, под огромна въпросителна, създавайки хаотичен и непредсказуем процес“.

 

 

„Абсолютно логична е активизацията на търговците на гласове и брокерите, защото връщането на хартията абсолютно предсказуемо отвори този криминален пазар“, заяви още той.

 

Много сме активни с кампанията „Ти броиш“ и призоваваме и вашите зрители да се присъединят към нея – намираме застъпници, пазители на вота, които ще гарантират честността на гласовете за всяка партия. Не ги питаме за кого ще гласуват. Който иска да посвети един ден, за да гарантира правото на демокрация, е добре дошъл. Правим обучения“, каза Христо Иванов.

 
„Това е граждански дълг. Аз съм го правил преди и е много хубаво. Гледайки лицата на съгражданите ни по училища, села и паланки, виждаш великото чудо на демокрацията – как обществото произнася своята воля. Заедно с видеонаблюдението това са елементи, които донякъде могат да компенсират хаоса, който хартиената коалиция сътвори.“, коментира съпредседателят на „Демократична България“.

 

Заради решението на президента Радев да не даде третия мандат на “Демократична България” отиваме на тези избори. Ние щяхме да направим правителство на малцинството, което застава зад пет основни приоритета. Това е изпитана парламентарна форма. ГЕРБ пропуснаха две години, за да си изчистят къщата – вижте санкциите по “Магнитски” какво ни казват. Всяка партия и нейните избиратели решават съдбата на отделни фигури. ГЕРБ не намериха никаква възможност да покажат, че разбират проблема на системната корупция и който наследяваме от тяхното 12-годишно управление, посочи Иванов. 

 

Справянето с инфлацията изисква здрави институции. Няма как да ги постигнем, ако няма работещо правосъдие. Този икономически растеж означава работа за бизнеса и привличане на външни и вътрешни инвестиции. Това изисква справяне с имиджовия проблем на България. Това няма как да се случи без да си реформираме прокуратурата. Няма да се справим с  корупцията и няма да влезм в Шенген, допълни Иванов. 

 

Обединението “Продължаваме промяната – Демократична България” показва, че е възможмо да се намира съгласие, формули за съвместна работа и да се надгражда постигнатото. Аз не мисля, че ние сме правили компромис.

 

Всичко е правено с мисъл за гражданите и те го осъзнават. Хората, които не са в листите ще имат друга възможност да работят. Има огромен мегдан за работа за България. Казузата за нова, европейска България, за постигане на скок към европейски стандарт на живот е нещо, към което всеки може да допринесе. Аз съм оптимист, че ще се получи и ще има редовно управление, коментира още Христо Иванов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3581 |28.02.2023 Борисов не влизал в НС заради депутатския имунитет, уверява Румен Христов . 6| 3357 |27.02.2023 Лена Бориславова ще е подгласник на Христо Иванов в 24-и район в София . 4| 3060 |24.02.2023 Христо Грозев: Имаше реални планове за покушението ми в Лондон . 8| 3481 |22.02.2023 Иво Христов: Президентът е последната институционална преграда пред въвличането на България във войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads