Реклама / Ads
3| 5217 |14.08.2009 НОВИНИ

Христо Ковчки отива на съд през септември

.
Христо Ковaчки
Енергийният бос Христо Ковачки отива на съд. Това ще стане в първите дни на септември, пише "Стандарт" от високопоставени източници в прокуратурата.
 

Разследването срещу бизнесмена е приключило. То е за данъчни престъпления в особено големи размери. До дни Ковачки ще бъде призован, за да му бъде повдигнато окончателното обвинение, уточниха източниците ни. Преди делото да бъде пратено в съда с обвинителен акт, на Ковачки ще бъде дадена възможност да се запознае с материалите.

С пълна пара продължава и разследването на аферата със заменки в земеделското министерство. С прокурорско постановление вчера са били иззети сървърите на ведомството. Компютърни експерти ще доказват кой, как и кога е оставил 77 празни полета в регистъра за заменки, които да бъдат попълнени със задна дата.

Разпити на конвейер на експерти от социалното министерство се водят и по делото за злоупотреби във ведомството на Емилия Масларова. Вещи лица оценяват какви средства са били вложени реално в ремонта на социалния дом в Стара Загора.

По документи там са били налети близо 10 млн. лв., или около 2470 лв. на кв. м. Цифрите се появиха в одита на Агенцията за държавна финансова инспекция, която установи и нарушения на Закона за обществените поръчки.

По случая ведомството бе глобено. Ако 10-те милиона обаче не са били вложени в ремонта, ще има обвинителен акт, уточниха от прокуратурата.

Договорът за самолетите на властта е подписан от главния секретар на транспортното министерство, а не от министъра, установили още прокурорите по другото шумно дело.

От вчера Инспекторатът на Министерството на правосъдието проверява шефовете на затворническото общежитие в Казичане. Повод са твърденията на един от задържаните там - Стоян Кръстев-Драгановеца, че началникът на общежитието Станислав Стоянов му е поискал 5000 лв. "дарение", за да му осигури работа зад решетките.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4677 |14.07.2009 Фидел Беев отива в затвора . 18| 5027 |28.06.2009 България отива към по-добро, ако ГЕРБ управлява . 0| 4930 |25.06.2009 40-тото НС отива в историята . 5| 4953 |11.06.2009 Веселин и Христо Данови влизат в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads