Реклама / Ads
7| 2411 |06.05.2024 НОВИНИ

"Ядреният шантаж е постоянна практика на режима на Путин". Кремъл пак плаши с ядрения арсенал

.
"Путин, чака те трибуналът в Хага"
Русия заяви, че ще проведе военно учение, което ще включва тренировка за използване на тактически ядрени оръжия, съобщава Ройтерс. Министерството на отбраната заяви, че учението е разпоредено от президента Владимир Путин и ще провери готовността на нестратегическите ядрени сили да изпълняват бойни задачи.
 

Военните учения - твърди Москва, тоест - по никакъв начин не момжем да знаем дали е ситина, дори по-скоро е редно да предполагаме, че руските власти отново лъжат - ще включват тренировки за подготовка и разгръщане за използване на нестратегически ядрени оръжия, заявиха от министерството на отбраната.





"По време на ученията ще бъде проведен комплекс от мерки за отработване на въпросите за подготовка и използване на нестратегически ядрени оръжия", заявиха от министерството на отбраната. Русия разполага с най-големия арсенал от ядрени оръжия в света.

 

Учението е насочено към гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на Русия "в отговор на провокативните изявления и заплахи от страна на някои западни официални лица срещу Руската федерация", заявиха от министерството.

 

Ученията на Русия с тактическо ядрено оръжие са в отговор на изявленията на Запада за изпращане на войски в Украйна, заявиха от Кремъл в понеделник.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков твърди, че коментари на френския президент Еманюел Макрон относно евентуално изпращане на войници в Украйна, както и на изявления на представители на Сената на Великобритания и САЩ са причината за учението.

 

Песков също така заяви, че докладът на "Файненшъл таймс", в който се казва, че Русия подготвя саботажи в цяла Европа, е "несериозен" и "неоснователен".

 

В неотдавнашен доклад на FT се казва, че европейските разузнавателни служби са предупредили правителствата си, че Русия подготвя насилствени актове на саботаж на целия континент, тъй като се е ангажирала с курс на постоянен конфликт със Запада.

 

Украйна: Това е ядрен шантаж

 

Плановете на Русия за провеждане на тактически ядрени учения не са нищо повече от продължаващ ядрен шантаж, заяви в понеделник говорителят на украинската военно-шпионска агенция.





"Тук не виждаме нищо ново, освен информационния ефект и изявленията... Ядреният шантаж е постоянна практика на режима на Путин", заяви Андрий Юсов пред националната телевизия.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2375 |06.05.2024 БСП се регистрира за изборите, Нинова води в 25 МИР в София . 3| 9619 |06.05.2024 Си Дзинпин в Европа за първи път от 5 г. насам. Какво обсъдиха с Макрон и Фон дер Лайен? . 0| 2523 |06.05.2024 Прибираме се след празниците. Къде има тапи? /обновена/ . 0| 2904 |06.05.2024 Поетът Кирил Кадийски с нова книга - „Изгнаник на земята”: За нравственият стоицизъм и непримиримост към примирението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads