Реклама / Ads
23| 5180 |26.11.2010 НОВИНИ

Яне атакува ГЕРБ и с видеозаписи

.
Яне Янев
Скандални видеозаписи на тема "Как ГЕРБ прави избори?" показа днес лидерът РЗС Яне Янев. Записите са направени преди и по време на частични местни избори в Пловдив през октомври 2009 г.
 

"Другото, което искам да ви кажа с две думи: Ако Петьо не спечели изборите, а спечели Яшар, пари няма да има, ще си продължава постарому. Ако Петьо е кмет, ще има пари, ще ви се помага". Това е записан да казва пред местни роми депутатът Антоний Йорданов от ПГ на ГЕРБ по време на частичните местни избори преди година в пловдивския район "Източен".

В същия запис кандидатът на ГЕРБ за районен кмет Петър Петров обяснява, че има начин да не се бутат незаконните ромски постройки.

"Ще се опитаме да ги узаконим", обещава депутатът Антоний Йорданов пред наобиколилите го роми в махалата им, като все пак прави уговорката, че това не се отнася за постройки, под които има парно, комуникации и др.

В друг видеоклип, според Яне Янев, се вижда и чува как активисти на ГЕРБ правят опити да елиминират политически опоненти. Кандидатът за кмет, същият Петър Петров, казва на областния управител на Пловдив Иван Тотев: "5-6 емисари има на ДПС, които много пречат, нали казахме, че няма да крием. В деня на изборите, ако може да ги приберат органите на реда".

"Считаме, че това, което виждаме, е скандално нарушаване на изборните правила и на Конституцията", каза на пресконференция днес Яне Янев. Според лидера на РЗС в третия видеоматериал се вижда как активистите на ГЕРБ манипулират вота и си осигуряват служебна победа. Вижда се как областният управител на Пловдив Иван Тотев хвали някакъв човек, че е успял да направи няколко бюлетини невалидни в неговата секция, но не е доволен от броя на невалидните бюлетини като цяло.

Общото между трите материала, според Янев, е фигурата на вътрешния министър Цветан Цветанов, за когото те са убедени, че покровителства незаконните схеми за печелене на избори.

В четвърти видеоклип се чува и неговия глас, но по телефона при обявяване на очакваните изборни резултати, за които областният управител Тотев възкликва: "Това не е победа, това е клане, това е сеч".

"Поздравявам ви всичките, това е подаръкът за Иван", отвръща му по телефона Цветанов.

Какъв е "подаръкът за Иван?", запита днес Янев и отговори: "Няма и два месеца след тази победа и Тотев е предложен за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Така Цветан Цветанов възнаграждава тези, които правят "клане", допълни Янев.

От РЗС казват, че са получили видеоматериала от свои членове и симпатизанти, на които пък го предали активисти от ГЕРБ.

Целият запис бил с продължителност около 8 часа. В централата на РЗС го нямат и Янев призова автора да го покаже целия и да каже защо е крит една година. "В прокуратурата има достатъчно компетентни прокурори да преценят, но това за нас е достатъчно доказателство, че ГЕРБ са дошли на власт чрез фалшификация и управляват по този начин", заяви Янев.

Според различни версии, заснетите кадри са от учебен филм на пловдивската обществена телевизия, заснет по поръчка от ГЕРБ, но сигурни доказателства за това няма.

"Не могат да ни вкарат в капан - излизаме пред вас с фактология и документи и внасяме сигналите в ресорната комисия за борба с корупцията", подчерта Янев. "Цялата изборна фалшификация се дирижира от Цветан Цветанов, той е бил прекият ръководител на този тип изборен процес през цялото време", убеден лидерът на РЗС.

"Имаме и други фрапиращи кадри, които ще покажем следващия петък, за ГЕРБ няма спирка пред нищо в това число и чрез платени публикации да правят неща, които никой не си е позволявал през целия преход", обяви Яне Янев.

"За тях няма и ден за размисъл преди изборния ден", намекна той. "Разполагаме с два диска - този, който ви показахме днес и друг, който ще ви покажем другия път", каза Янев.

Според него, така грубо и арогантно никоя партия за 20 години преход не е постъпвала.

Янев твърди, че има тенденция не малко активисти на ГЕРБ да преминават към РЗС и този процес не може да бъде спрян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5370 |24.11.2010 За първи път представиха видеозаписи със СРС-та по делото „Цонев” . 60| 6278 |28.10.2010 Президентът атакува Цветанов с 5 въпроса за Трактора . 8| 4845 |28.10.2010 3 дни арест за камикадзето, атакувало президенството . 7| 5089 |29.09.2010 Еколози атакуват Борисов заради заменките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads