Реклама / Ads
7| 4687 |19.10.2010 НОВИНИ

Яне откри и къртица на Цветанов в НАП

.
Неочаквано днес РЗС обявиха, че министър Цветанов имал вътрешен човек в НАП, който евентуално можел да попречи на проверката, която данъчните започнаха по сигнали на партията на Яне Янев за имотното състояние на вътрешния министър. Заради скандала, в който беше замесено името на Цветанов, от РЗС се заканиха, че ще изпратят и сигнал до европейските служби за сигурност.
 

От партията на Янев поискаха данъчните служби да проверят цялото семейство на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това стана известно след срещата на Яне Янев и директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Янев заяви, че са предоставили на приходната агенция още документи за имотното състояние на вътрешния министър, а шефът на НАП е поискал данъчните да не бъдат притискани за времето на ревизията.

Ние искаме да бъдат проверени като физически лица Цветан Цветанов, съпругата му и родителите на съпругата му. Освен това да бъдат проверени обръчите от фирми на Тодор Бояджиев за последните пет години. Допълнителните факти и доказателства сме приложили към сигнала и на този етап не желаем да бъдат оповестявани, защото и самият г-н Стефанов, счита, че служителите на НАП трябва да работят в ситуация на спокойствие, заяви Янев.

Янев изрази категорично, че има притеснения и опасения относно това, дали НАП може да направи цялостно, безпристрастно и ефективно разследване, без да получи необходимото съдействие на специализираните структури на МВР и ДАНС. Самият Стефанов се съгласи, че Цветанов управлява и МВР, и ДАНС, и той няма как да се саморазследва.

В централното ръководство на НАП има къртица на Цветан Цветанов, и тази къртица може да възпрепятства това разследване", обясни още лидерът на РЗС.

По думите на Янев тази информация учудила Стефанов, но изражението на лицето му  издавало, че и той има не малка информация за къртицата, както и вътрешни опасения, че къртицата ще влияе, защото тя е къртица не на кой да е, а на Цветан Цветанов, лидерът на РЗС.

Междувременно пред Агенция „Фокус" премиерът Бойко Борисов заяви, че „Министър Цветан Цветанов се ползва с пълната подкрепа на евроатлантическите партньори на България". „Не смятам за необходимо всеки ден да декларирам подкрепата си. Смятам, че Цветанов има достатъчно сили, за да се справи сам".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5147 |19.10.2010 Цв. Цветанов: ДДС-арите спестиха 30 млн. лв. за България . 9| 5206 |19.10.2010 Борисов не желае да говори за Цветанов и апартаментите му . 6| 4903 |18.10.2010 М. Попова: Цветанов сам поиска да бъде проверен . 75| 7684 |17.10.2010 Цв. Цветанов: Ал. Петров трябваше много по-рано да бъде неутрализиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads