Реклама / Ads
21| 5365 |11.05.2009 НОВИНИ

Янев иска "дуел" със Станишев заради Мургина

.
Яне Янев Източник: Вяра Йовева
Яне Янев кани премиерът Сергей Станишев на на телевизионен дебат в избрана от него телевизия. Това се казва в разпространена до медиите декларация от РЗС. Тя е по повод предстоящото повдигане на обвинение и внасяне на обвинителен акт за длъжностни престъпления срещу Мария Мургина и други служители от НАП.
 

В декларацията се припомня, че Мургина беше отстранена от работа след подаден от Янев сигнал.
„Ако България беше европейска демокрация, на 12.02.2009 г. Мургина не само щеше да бъде отстранена, но и задържана в следствен арест, заради многобройните данни за извършени от нея тежки умишлени престъпления, довели до щети за фиска в особено големи размери.

Всеки нормален финансов министър би подал незабавно оставка заради липса на контрол и съмнения за покровителство”, се посочва в декларацията. РЗС са притеснени, че по този начин България отново се е превърнала в прецедент за Европа, а министър Орешарски даже дал висока оценка за работата на Мургина.

Хората на Яне Янев припомнят, че тогава премиерът Станишев е отправил остри заплахи и нападки срещу лидера на РЗС.
„Антикорупционните разкрития на РЗС бяха изкарани едва ли не опит за дискредитиране на НАП, т. е. атака срещу националната ни сигурност в условията на финансова криза”.

„По нормалната европейска политическа логика става дума за престъпна верига, чиито брънки са различни нива на държавата машина - от премиера до регионалните структури", се казва още в декларацията на консерваторите.
РЗС настоява за отговор по източването на държавата директно от премиера Станишев. Но не в залата на парламента и пред удобното клакьорско мнозинство, а публично - пред всички избиратели, се настоява в „поканата към премиера".

„Призоваваме настоящия премиер поне в края на мандата си да прояви уважение към българските избиратели и да даде отговори на въпросите за политическия чадър върху злоупотребяващите с власт и за източването на националния бюджет.
Станишев, ако има някакво мъжество и отговорност, е длъжен да приеме този дебат със съзнанието, че той няма да премине по предварително договорен сценарий, както е свикнал досега”, се посочва още в позицията на РЗС.

„Предупреждаваме премиера Сергей Станишев, че ако и този път страхливо се скрие от истинската опозиция, тезата на РЗС за приемане на специален закон за съд на оглавяващите тройната коалиция придобива още по-голяма обществена сила и тежест”, предупреждават консерваторите.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5172 |28.04.2009 Путин и Медведев приемат Станишев днес . 12| 5635 |27.04.2009 Кремъл отказа срещата със Станишев днес . 17| 5097 |26.04.2009 С. Станишев: С Русия сме свързани исторически и емоционално . 18| 6380 |26.04.2009 100 години затвор за Станишев, Доган и Симеон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads