Реклама / Ads
8| 5381 |26.02.2014 НОВИНИ

Я. Янев за това бил ли е агент: Босия е на синджирче, дърпат го

.
Яне Янев
Дълго време информацията за злоупотреби в ДФ Земеделие тече в пространството, а никой не смее да повдигне въпросът, заяви по НТВ лидерът на РЗС Яне Янев, разкривайки какво става във Фонда, който е най-голямата разплащателна агенция.
 

Не съм се колебал никога да говоря истината с конкретни факти и аргументи, посочи Янев и добави, че хора от ДФЗ са го потърсили. Не бих ги посъветвал да търсят Волен Сидеров, за да не си губят времето, защото неговата комисия на практика не работи, каза той.

Ако не беше толокова страшно, щеше да е много смешно, защото България може да изгуби стотици милиони. Адресирах открито писмо до министъра на земеделието Д. Греков, който е професионалист. Очаквах конкретни отговори и той каза, че е възложил проверка по откритото писмо и инспекторатът ще я извърши, каза Янев. Греков му отговорил в ранните следобедни часове вчера, а вечерта ДФЗ дал нелепи отговори на сайта си. Така действат гузни хора, прецени Янев.

Поставен е под риск административния капацитет на ДФЗ, каза той. Защото са уволнени един куп хора, други са в потрес и са излезли в отпуск и болнични. Направена е атестация само за удобни хора, някои са понижени, а може да бъдат и уволнени. Към днешна дата няма нито една готова наредба за новия програмен период, защото има пълен хаос заради интриги, разказа той. Липсва синхрон между регионалните структури и ръководството, продължи Янев. На хората по места централното ръководство не дава информация. Една година по някои мерки няма никакво движение, има опасност те да пропаднат, а хората са взели кредити, набутали са се и може да изгорят, изреди той.

Това ръководство не служи на земеделските производители, на държавата, а на някакви корпоративни интереси, обобщи Янев, но каза, че не иска да има последици от Брюксел заради земеделските производители. Давам шанс на ръководството, призова той.

В Министерството много хора знаят, че във Фонда се правят чудеса, върху които не може да се повлияе. Семейството там било между шефа и заместничката му, покровителствани от хора на много високо място. Министър-председателят трябва да предприеме бързи действия в тази посока, настоя Янев. 

По темата за това дали Янев и към днешна дата бил агент на службите с псевдоним Хлапето, факт, артикулиран от Николай Колев-Босия, Лидерът на РЗС каза, че това Босия го бил изричал 100 пъти, но той бил нещастен човек и затова Янев не се бил занимавал с това. Сега обаче вече щял да сезира институциите. Не съм свързан с никоя служба, настоя Янев. Такива като Босия са на синджирче, дърпат ги и казват - хайде, действайте.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5450 |24.02.2014 Янев: Службите за сигурност имат агенти сред депутатите в 42-то НС . 64| 5256 |21.02.2014 Ранобудният Борисов: БСП са поспаланковци, затова няма кворум . 11| 5664 |20.02.2014 М. Панайотова: Европарламентът зове ЕК да вземе мерки за фондовете у нас . 2| 7741 |18.02.2014 Саня Жекова: Няма място за гняв, това е спортът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads