Реклама / Ads
3| 4590 |13.01.2011 НОВИНИ

Игнатов е фен на малка ваканция за учениците

.
Сергей Игнатов
"Голям фен съм на това да има около 1 ноември малка ваканция от два-три дни, защото първият учебен срок е дълъг и една малка ваканция ще разведри отношението към училището".
 


Това съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов, който уточни, че въпросът с броя на ваканциите все още се обсъжда.

Спорен въпрос е и кога да бъдат стартът и краят на учебната година, тъй като трябвало да се изпълнят определен брой учебни часове за различните класове."Трябва обществото ни да се произнесе дали учебната година да започва на 1 септември, тъй като много хора ходят през септември на море. Другият проблем е, че 15 септември е толкова любим ден и дори лошите ученици, когато станат възрастни, като чуят, че е 15 септември, им става мило", коментира още министърът.

Ако учебната година започне на 1 септември, 6 септември е национален празник, "който ще свърже пак няколко дни" и няма да се започне нормален учебен процес, каза Сергей Игнатов.

По думите на министъра има предложения учебната година да завършва по-късно с една-две седмици. Нека по тези предложения да се произнесат както родителските организации, така и експертите от МОМН, препоръча Игнатов.

Министърът съобщи, че през март-април Законът за училищното образование трябва да започне да се обсъжда, а в него трябва да бъдат регламентирани датите на ваканциите и началото на учебната година.Законопроектът трябва да определи и нови учебни програми, като се започне с учениците от 1-ви до 4-ти клас и се стигне до седмокласниците. Програмите ще бъдат олекотени.

"Ако направиш учебния процес почти интерактивен, изравниш времето, в което се усвоява нов материал, със затвърдяването на стария, ако намалиш теоретичната подготовка, която е безсмислено натоварваща, защото всяка година се правят нови открития и всичко това влиза в главите на учениците, и какво – до безкрайност", заяви Сергей Игнатов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7092 |11.01.2011 Игнатов излъга за писмото до "Кауфланд" . 8| 5242 |16.12.2010 Игнатов: Тряба да вземем тежки решения . 10| 5123 |14.12.2010 С. Игнатов: Не се размеквам от ученически протести . 11| 5874 |14.12.2010 С. Игнатов: БАН разиграват радиопиеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads