Реклама / Ads
2| 4811 |05.10.2010 НОВИНИ

И Игнатов поиска повече от пицата на Дянков

.
Министър Сергей Игнатов също се намеси в борбата за пицата на Дянков, след като вече няколко негови колеги поискаха по-големи парчета.
 

За минимум 110 млн. лева държавни пари ще настоява образователният министър Сергей Игнатов за 2011 г. Преди конференция, посветена на квалификацията на учителите той беше категоричен, че ще настоява пред вицепремиера и финансов министър за минимум 110 млн. лева държавни пари, отелени за образованието през 2011 г. Игнатов държи бюджетът в неговия ресор да не остава 3,3% от БВП, както е предвидено, като поясни, че в момента тече борба за разпределението на средствата. От допълнителните пари, за които министърът ще настоява, 50 млн. лв. ще се насочат към средното образование, 20 млн. ще бъдат необходими за повишаването на коефициента на техническите специалности, 40 млн. лева ще са необходими за реформи. Игнатов коментира, че повишаването на коефициента на техническите специалности няма да се извърши за сметка на други специалности, като медицина, например.

Министърът допусна, че през 2011 г. е възможно увеличение на заплатите в някои училища. По повод средствата да СУ „Св. Климент Охридски" Игнатов посочи, че тече дискусия и предстои среща с финансовия министър. По въпрос а за задължителното обучение по религия министърът заяви, че това зависи от активността на обществото . Според него, вярващите,поне в неделя, денят на възкресението трябва да посещават църквата. Той отново посочи, че беседите в храмовете ще изиграят голяма роля в това отношение.

Игнатов вижда най-достойните хора в класните стаи. Той и кметът на София Йорданка Фандъкова са на мнение, че ролята на учителя ще става все по- важна. "Учителят е медиатор, мениджър на класа, трябва да се погрижим за неговата подготовка", каза кметът на София. Тя изтъкна, че СО има ангажимент да създава добри условия за работа на учителите в общинските училища. През тази година ще бъде изградено още едно начално училище и детска градина. Фандъкова изрази задоволство, че самите училища в София инвестират в подобряването на условията, но подчерта, че все още средствата за квалификация на учителите не се усвояват добре.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5056 |02.10.2010 Дянков даде 50 млн. лв. повече на МВР . 8| 5217 |01.10.2010 Илчев отвръща на удара, подари тухла на Игнатов . 4| 5398 |28.09.2010 СДС поиска главата на Борисова . 15| 5494 |22.09.2010 С. Игнатов: Училището не бива да е арена на религиозно съперничество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads