Реклама / Ads
27| 9259 |08.02.2015 НОВИНИ

Игор Марковски: 275 картини, които взеха от КТБ са мои, искам си ги

.
Игор Марковски
275 картини, които взеха от КТБ са мои, искам си ги. Това каза Игор Марковски в предаването „На светло“ по НТВ.
 

Някои от медиите имат пряк достъп до органите  и пишат следварително нещата. Не се чувствам застрашен. Другата седмица  ще ходя до  прокуратурата с документи, за да докажа, че 275 картини, които са взели от КТБ, са мои. Има живи свидетели , които могат да докажат това. Няма как да играя фалшив собственик. През 2007 година сключих договор с Цветан Василев за съхранение на катините. Имама и споразумение.

 

В договара за отговорно пазане пише къде ще бъдат съхранявани тези картини. Цветан Василев е подписал този договор в лично качество. Договорът ми е до декември 2014 година. Договорът беше в банката. Картините ми се съхраняваха идеално там. Видях, че в банката има много други картини. Моите бяха опаковани, но сега вече не са. Семейството на художника Васил Стоилов дари картини на държавата с намерението за постоянна експозиция. Но тези картини не се съхраняваха добре.  На какво ли не съм се нагледал, но имам доверие на институциите, че ще си върна картините. Не знам дали е имало протокол при преместването им, но аз искам да си взема картините, защото те са си мои. Тези картини са арестувани, някой ги е прибрал някъде, възмути се Марковски.

 

В студието го подкрепи дъщерята на  Васил Стоилов-Явора. Нашите две семейства са свързани с много голямо прятелство.Игор е първият човек, който откликна на трагедията на детето ми. Идваше по човешки. Дарявала съм му картини. Нямам спомен, но около 30 картини съм му дала с документ. Тези картини докосват душата ми със спомени от детството. Първото условие, което имаше Васил Стоилов беше  тези картини да не се затварят в чекмедже. Миналата година, когато се честваше 110 г. от рождението му, държавата не реагира, призна жената. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4682 |16.01.2015 Адв. Марковски: Криминалистиката ни е на ниво XIX в. . 6| 4438 |22.12.2014 Григор стана Спортист на годината, Кобрата отсвири церемонията . 3| 4081 |22.12.2014 Адв. Марковски: Да се увеличат санкциите за пияните шофьори . 0| 3980 |04.12.2014 Григор Димитров - най-прогресиращият играч в тениса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads