Реклама / Ads
39| 9316 |08.06.2023 НОВИНИ

Игор Стрелков: Украинците настъпват, нашите гинат. Трябват поне още 300 000 на фронта!

.
Полк. Игор Стрелков - Гиркин
Настъплението на украинската армия вече е факт. Те настъпват. Започнаха преди 5-6 дни. Удариха внезапно западно от Угледар по посока на Волноваха. В Донецка област бяха предприети заблуждаващи атаки – в района на Водане-Опитния. В същото време се проведе тактически удар в района на Бахмут. От вчера украинските части настъпват към Орехово и Мелитопол. В момента продължават напред.
 

Това съобщи преди няколко часа Игор Стрелков (Гиркин), бивш полковник от ФСБ и бивш командир на сепаратистите от ДНР.

Нашите (руските) части се отбраняват, но търпят огромни загуби: загиват много хора и е унищожена голям брой техника.

 

Ако правителството в Кремъл не изпрати спешно 300 000 добре обучени бойци в Украйна, цялата операция ще се провали. Вече загиват хиляди. Всички опити за пробив са неуспешни. Това е кървава битка. Врагът няма да спре атаките и ще продължи да настъпва. Нашите трябва да изпълзят назад и да започнат прегрупиране. Успехът на украинците може да продължи поне 3-4 седмици.

 

Ако врагът успее да постигне поне минимални обнадеждаващи успехи, той ще бие и бие с надеждата за пробив.

 

Наше контранастъпление след отблъскване на вражеското настъпление не може да се очаква дори и при най-оптимистичния сценарий. Противникът има сериозно превъзходство в живата сила и числеността на общовойсковите формирования.

 

Без широка мобилизация и създаване на нови армии и корпуси – повтарям: допълнителни 300 000 военнослужещи поне малко нормално обучени, въоръжени и оборудвани - въоръжените сили на Руската федерация няма да могат успешно да воюват. 

(Изявлението е от видеозапис, излъчен от Максим Калашников, Москва)

 

Преди дни Игор Стрелков, известен още като Гиркин, заяви, че ако Кремъл и военното министерство не предприемат спешни мерки за промяна на ситуацията в Украйна, Русия я чакат събития като през 1917 година, когато избухва т.нар. Октомврийска революция и започна няколкогодишна гражданска война. Сегашната ситуация на фронта той нарече „истинска катастрофа и поражение“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12293 |08.06.2023 Игор Федик специално за Фрог: Ръката на Москва или кой взриви Каховската ВЕЦ . 8| 4243 |07.06.2023 Ваня Григорова: Бюджетът е полупразен басейн, трудно е от 2+1 да изкараме 4 . 3| 3451 |31.05.2023 Асен Григоров: Поисканият имунитет на Борисов няма да е клин в отношенията между ПП- ДБ и ГЕРБ . 0| 2685 |29.05.2023 Григор Димитров отново е в топ 30 на световната ранглиста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads