Реклама / Ads
0| 2698 |18.04.2023 НОВИНИ

Илхан Андай: Започна голямото използване на ДПС от партиите в Турция

.
Илхан Андай
”Реално започна голямото използване на ДПС от партиите в Турция.” Това каза пред БНР журналистът от 24rodopi.com. На ръководството на ДПС му е трудно да постигне баланс, смята той.
 

"Не може да се постигне онзи рахат-баланс. Когато те използват, няма начин да не сбъркаш. Ходове, философски напъни "вълкът сит, агнето цяло" са обречени на провал, на нервно възприятие от електорат, потенциални партньори и най-вече от турския етнос в България."

 

Докато до 2 април ДПС очакваше помощ, сега и двата лагера от другата страна на границата очакват от Доган и Карадайъ много повече от това, което ДПС получи в Турция, коментира Андай .


600 000 гласа могат да решат изхода от битката Ердоган – Кълъчдароглу, изтъкна той. По думите му тук влизат гласовете на 350 хиляди наши изселници, "които могат да гласуват и там, и тук", но минимум два пъти повече са тези с корен от България – стари изселници, които на 14 май ще гласуват за президент и меджлис.


Мина отдавна времето, когато около 80 на сто от изселниците подкрепяха социалдемократите, формацията на Бюлент Еджевит, след това на Демирел, след това на Дениз Байкал. След появата на Ердоган и това, което успя да направи в най-добрите си години за Турция, съотношението е вече 1:1 – 50% подкрепят Ердоган, 50% са за обединената опозиция, поясни Илхан Андай.


Над 10 са социологическите проучвания, като всички те са категорични, че ще има балотаж, уточни журналистът. Според него сега ситуацията е близо до паритет и въпреки че социолозите дават 4-5% за Кълъчдароглу, са категорични, че ще има балотаж.


"Пътят към балотажа минава през поведението на Мухарем Индже, който е бивш съратник на Кемал Кълъчдароглу и беше участник на миналите избори. Той е непреклонен и се явява сам, така че се върви определено към балотаж."


"На финала може да се окаже, че единият побеждава другия с по-малко от 1 милион гласове. Виждате тежестта на тази изселническа армия избиратели", допълни Андай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2554 |16.04.2023 Започна празничното богослужение за Второ Възкресение . 3| 8144 |14.04.2023 Започнаха „разпродажбите“ на великденските стоки. Какво не е наред? . 3| 2626 |13.04.2023 Започнаха неформалните срещи на ГЕРБ с партиите. Какво е ясно? . 13| 3150 |12.04.2023 Екшънът с избора на шеф на НС започна. Първият опит се провали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads