Реклама / Ads
7| 3565 |09.01.2023 НОВИНИ

Илиян Василев: Румен Радев и Борисов играят обща игра

.
Илиян Василев
Анализаторът Илиян Василев казва, че трябва да бъде търсена отговорност от предишните управляващи, а не да се постъпва наивно, както през 1997г., когато никой от БСП не понесъл последствията за своите действия, които са довели до инфлация и обедняването на хората. Тези тумори пуснаха метастази и днес лечението е почти невъзможно.
 

Илиян Василев посочва, че Румен Радев и Бойко Борисов играят своята игра, за да осигурят влизането в еврозоната и в Шенген с общо правителство. Според Василев Радев и Борисов не са могли да "изпълнят дълга си към мафията да ни вкарат през задния вход в ЕЗ и Шенген."

 

Ето пълния текст на позицията на Илиян Василев:

 

Очевидно Румен Радев и Борисов играят обща игра да спасяват еврозоната и Шенген с общо правителство. Не можаха да изпълнят дълга си към мафията да ни вкарат през задния вход в ЕЗ и Шенген. И сега търсят "съгласие" за редовно правителство. Да, без ГЕРБ и ДПС не може да има правителство. Същото важи ПП и ДБ, и без тях не може..


Няма смисъл изобщо да си представяме как би работило едно правителство, подкрепено от Борисов и ДПС. Виждате и сега какво приемат в НС. Тези закони можеха да бъдат гласувани, но не се гласуват. Виждате какво правителство имаме - на Румен Радев ,които е в пълен синхрон с ГЕРБ. Харесва ли ви? Достатъчно е да видите енергийния министър.
Да се разберем, нито Шенген, нито Еврозоната могат да бъдат равностойни по значение на темата с изчистването на страната от корупция, правосъдната реформа и смяната на главния прокурор.


Тази опорка има същата перфидност в "ползата" както и евросредствата като общобългарски интерес.


Не, не в мой интерес да има евросредства, защото те хранят корупцията и мафията в по-голяма степен, отколкото хранят нормалния бизнес..


Не е в мой интерес да влезем в Шенген, ако това служи само, за да припокрие срамните места и престъпните схема по границата. Този номер, "абе да влезем" сега срещу бъдещи обещания е за наивници. Не става.


Не е в мой интерес и да влизаме в Еврозоната, ако трябва да жертвам дългосрочната устойчивост на демокрацията и пазарната икономика у нас.


Борисов днес подари на Гергов Пловдивския панаир и то срещу нещо, вие се досетете срещу какво. И днес ми казва, че е недосегаем и ще продължи да бъде такъв и в Еврозоната и в Шенген.


Знаете ли защо им трябва Шенген и Еврозоната - прочетохте разследването на чешкото издание Сезнам. За да могат да въртят с още по-големи обороти контрабандата на руски и други стоки през нас.


Когато влизахме в НАТО и ЕС, се излъгахме, че "вътре" ще ни бъде по-лесно, за да преборим мафията. Глупост и наивност, мафията стана по-мощна и контролира по невъобразим до преди членството ни начин. Нито ЕК, нито НАТО се намесиха за да попълнят дефицитите на справедливост, демокрация и свобода на медиите. ЕНП дори защитава Борисов?!


Не, не и не. Този път няма да се хвана на тази въдица. Както и на другата че в името на "по-важното", трябва да пуснем метър Борисов и мафията - както го направихме през 1997 година и никой от БСП не пое отговорност. Тези тумори пуснаха метастази и днес лечението е почти невъзможно.


И все пак не вярвам, че Христо Иванов ще се самоубие като приеме да стане премиер. Нито пък че ДСБ ще се съгласят.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10461 |09.01.2023 Илиян Василев: На тази снимка са всички отговорни лица за ”аферата” Джемкорп . 2| 3007 |08.01.2023 Асен Василев: Разнороден кабинет с третия мандат не е добър за България . 0| 3266 |05.01.2023 Тайван забрани износа на инструменти за мъчения и детектори за взривове за Беларус и Русия . 6| 4049 |03.01.2023 Илиян Василев: Снизходителността към корупцията ни ”наказа” с 12 години управление на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads