Реклама / Ads
23| 11238 |24.04.2020 НОВИНИ

Илиян Василев: Същата ли тази прокуратура, която толерира наркопрестъпността, ще разследва убийство от наркозависим?

.
Илиян Василев
Вчера и днес адвокат Лулчева ви каза в прав текст, у нас наркоразпространението се намира под контрола на държавата, тоест на управляващите, и подконтролните им служби. Това продължава традицията на Държавна сигурност, която контролираше каналите на дрога през страната.
 

Едно време това беше начин, през който се дестабилизираше Запада и изпращаха пари на леви, анархистични и прочие антиистаблишмент сили.

 

Днес е същото, трафикът се контролира от група на върха - доновете от старите служби и политици, под тях са олигарсите и босове-мутри и надолу са полиция и служби, които работят в синхрон.


Нали се сърдехте, че казах, че убийството на Милен е предумишлено. Единствено няма да са докаже поръчител.


Но има ли умисъл в това, че държавните мъже съзнателно толерират продажбата на дрога, при това най-скъпа у нас? Има и мотив - лично обогатяване и извънконтролни пари, влияние и власт. Пушката веднъж гърми самостоятелно.


Има и още един мотив - създавайки мрежа от наркозависими и извън контрол хора тези "донове" могат да вършат всичко. Могат да торъчват убийства, които да изглеждат като инцидент. Или не се досещате за такива в миналото, които останаха без разкрит убиец или мотив?


В случая, убиецът на Милен, вероятно е излязъл в околоземна орбита. Има и готово обяснение - скъп наркотик. Излиза и експерт да ви обясни, че работата е станала заради наркотика.


И никой не пита, като знае какъв ефект предизвиква този наркотик, дали вземането му не е равностойно на натискане на спусъка на пистолет. И къде го е взел и кой му го е дал?
И пак питам, ако беше не с българско, а с мюсюлманско име, щеше ли това да се смята за терористичен акт, защото най-малко шест души щяха да поемат по Пътя към Светлината заедно с Милен?


Същата ли тази прокуратура, която толерира наркопрестъпността, ще разследва убийство от наркозависим? Ако изобщо може да се вярва на нещо, включително че всичко е заради някакви "природни" сили - четири екзотични наркотика.


И накрая - неотменима част от Схемата, е "хващането" на пратки и "добрата работа" с партньорските служби, барабар с хвалбите. Това е данък обществено мнение у нас и извън. Принципът, както при соца, е какво правите в страната си е ваша работа /тоест дали контролирате вътрешните мрежи и правите възможно такива като убиеца на Милен да получава "своето"/, това което трябва да правите е от време на време да залавяте международен трафик, който върви към Запада. И тогава получавате потупване по рамото и индулгенция за това, което правите вътре в страната си. Кажете едно име на известен наркотрафикант, който да не е бил в тясно взаимодействие със службите? Поне един?


Това ми разправяше преди време човек, който много знаеше. Същото го каза вчера и адвокат Лулчева при Генка Шикерова в "Алтернативата". Та си спомних.
Системата уби Милен, и тя сега ще разследва убийството му.


За това от днес на авансцената отново ще излезе пиар с участието на МВР и Гешев. Паралелно с короновирусния генерал. За да изчезне в сянката отговорността на тези на върха, които дори нямаха смелостта да изкажат публично съболезнования.


За това исках да се направи едно виртуално изпращане на Милен в мрежата. Просто да се съберем и да споделим мисли и съпреживяното с него. Защото беше рядък човек.
Не мислете, че му е било лесно. Всеки иска да има висок стандарт и за себе си и за семейството. Това интервю с Борисов, в което го поставя на мястото, по временна телевизия EBF /която също изчезна като BIT/ му коства "нарочването" му от премиера, което години по-късно го изгони от Нова ТВ.


И днес, когато се опитвам да придумам известни хора, писатели, бизнесмени, лекари, адвокати, финансите да заемат по-видима позиция /защото в частни разговори са пламенни отрицатели на статуквото/, все намират "по-висши съображения" да се потапят публично и да мълчат.


И накрая се питаш - защо живяхме Господи?
Милен даде своя достоен и честен отговор. Въпреки че животът му беше безвременно прекъснат, дори в рамките на това което живя свърши много и житейският му баланс е положителн, остави ярка следа.


Колко от нас/вас могат да бъдат сигурни, че ако утре се изправим пред своята Голгота ще можем да понесем своя Кръст?

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9158 |21.04.2020 Тодор Петров: Същата вечер на трагедията с Милен Цветков, на мястото имаше гонки . 18| 14587 |19.04.2020 Илиан Василев: Благодаря ти, Милене . 7| 8911 |14.04.2020 Илиян Василев: Еволюцията при Гешев е видна . 40| 15096 |12.04.2020 Илиян Василев: На Борисов не му се получи да опитоми доц. Мангъров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads