Реклама / Ads
9| 5974 |22.12.2018 НОВИНИ

Институтът за пътна безопасност: Безхаберието на АПИ мина всички граници

.
Пет са жертвите на тежката катастрова.
От Института за пътна безопасност изпратиха отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, възмущавайки се от безотговорността на Агенция ”Пътна инфраструктура” след поредната тежка катастрофа, взела пет жертви в ранните сутрешни часове на 22 декември. Участъкът е бил неопесъчен, а мъглата и заледяването причиниха сблъсък на три буса и две коли.
 

След днешната катастрофа край Пазарджик, при която загинаха петима души, от Института за пътна безопасност поискаха оставката на ръководството на пътната агенция. Шефът на АПИ обяви след катастрофата, че ще бъде направена проверка, защото ангажираната с подръжката на участъка фирма е започнала работа много по-късно от необходимото.

 

В отворено писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова се посочва, че 4 месеца след трагедията край Своге Агенция „Пътна инфраструктура" продължава да управлява  "безотговорно и некомпетентно. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не" - посочват от Института и призовават министър Аврамова да освободи целия Управителен съвет на пътната агенция.

 

Ето и цялото писмо:

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

До

Г-жа Петя Аврамова

Министър на регионалното развитие и благоустройството

 

Госпожо Аврамова,

 

Вие станахте министър единствено и само, защото вашият предшественик със своето бездействие превърна пътната безопасност по пътищата на България в най-големия страх на българските граждани.

 

Минаха четири месеца след ужасната трагедия край град Своге, но агенция „Пътна инфраструктура продължава да управлява безопасността по пътищата ни безотговорно и некомпетентно. В навечерието на Коледните празници за пореден път сме свидетели на неспособността на ръководството на АПИ да осигури безопасна пътнотранспортна система. Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не. Процесите на разпад в управлението на пътната инфраструктура се задълбочават с всеки изминал ден. Арогантността и безхаберието на ръководството на АПИ премина всички човешки граници. Днес десетки семейства вместо да празнуват, ще правят погребения.

 

Институтът за пътна безопасност категорично Ви призовава да освободите целия Управителен съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, като първа стъпка за промяна на управлението на безопасността по нашите пътища.

 

Бездействието от ваша страна ще доведе до задълбочаване на трагичното състояние на нашите пътища и случващото се по тях.

 

Институт за пътна безопасност

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3653 |07.12.2018 25% от Републиканската пътна мрежа е в лошо състояние, призна министър Аврамова . 1| 4098 |12.11.2018 Институт за пътна безопасност: Менда Стоянова действа като представител на застрахователните дружества . 2| 3594 |06.11.2018 Близо 40 чиновници ще има в новата Агенция за пътна безопасност . 1| 4231 |23.10.2018 Институтът по метрология и хидрология излиза от БАН и отива в МОН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads