Реклама / Ads
16| 4743 |26.03.2010 НОВИНИ

Йордан Лечков ръси бисери пред полицейското

.
Йордан Лечков
„Толкова хора не са ме чакали от 1994 г. насам", каза днес Йордан Лечков при пристигането си пред полицейското Първо РПУ.
 
Сред репортерите бе и екип на „Господари на ефира", който се опита да връчи „Златен скункс" на футболиста, който се явява в полицията заради свое нарушение по време на път.

"Не се чувствам над закона. Напротив, всеки ден си изпълнявам задълженията", заяви днес пред журналисти сливенският кмет Йордан Лечков. Той прекара близо 2 часа в Първо РПУ в столицата, за да даде обяснения за случилото се преди дни, когато е бил спрян от полицаи заради превишена скорост.

Не считам, че има каквото и да било престъпление, посочи от своя страна адвокатът на сливенския градоначалник Иван Ангелов. „Лечков обясни, че е карал автомобил и полицаите са преценили, че е карал с превишена скорост. Той не е забелязал техните знаци и когато по-късно са доближили колата му, той е отбил встрани и е изпълнил всички техни разпореждания”, обясни защитникът му. По думите му сливенският кмет не е бил наясно за какво точно го спират. Той излязъл от колата си, дал им е документите си, след което полицаите започнали да пишат акт. Лечков поискал да му върнат личната карта, тъй като бързал, но полицаите му отказали. „Не си получава личната карта и си заминава. Според мен това не е незаконно”, посочи защитникът.

Когато Лечков си тръгнал, неговите данни са били ясни на полицаите. Затова според защитника му присъствието на сливенския кмет не е било нито необходимо, нито задължително. „Никой не е длъжен да подпише акт, с който не е съгласен”, аргументира се адвокатът и допълни, че Лечков не е бил задържан, за да не може да напусне мястото на проверката. Според адвокат Ангелов полицейската проверка е извършена, а не осуетена.

От полицията съобщиха, че след като е спрян за превишена скорост в София, Лечков се е държал грубо и е показвал неприлични жестове към полицаите. Кметът на Сливен обаче категорично отрече да е показвал среден пръст и да е псувал полицаите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5266 |25.03.2010 Й. Лечков: Аз съм нормален гражданин и огорчен! . 9| 4961 |24.03.2010 Лечков стана клиент на прокуратурата . 11| 4397 |23.03.2010 Полицията дири Йордан Лечков за нарушение . 1| 4713 |15.02.2010 Ем. Йорданов: Такситата на Петров обсадиха НС през 2001 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads