Реклама / Ads
9| 2926 |19.01.2023 НОВИНИ

Йордан Цонев: Това, че “ Капитал” и Пеевски е едно и също, е фалшива пропаганда

.
Йорвдан Цонев
Това, че “ Капитал” и Пеевски е едно и също, е фалшива пропаганда. Ние предложихме реална съдебна реформа, но няма резултат. Сегашните предложения целят “стани ти, аз да седна”.  Трябва да има диалог за инфлацията, икономиката, ПВУ, програмите, които не са стартирали трета година, да придвижим страната към Шенген, Еврозоната и да извършим най-после съдебната реформа.  
 

Това каза по БТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев. 

 

Предизборната кампания започна в нощта след изборите. Скандалът с Нексо е огромен, защото става въпрос за много неща в едно. Има осем искови молби на осем щатски прокурори да се върнат средствата, които са взети от американските граждани. Това разследване не е на българската прокуратурата. Откраднати са много пари на американски и германски граждани. Изпрани са пари на руски олигарси. Трето - израелските служби са дали сведения,  че финансист на “Хамас” е правил транзакции. Тази пирамида работи в чужбина, но в България работи политически.

 

Защо, когато започна това разследване в САЩ, българските служби не реагираха. Това е работа на изпълнителната и съдебна власт. Политическата връзка е с кръга “Капитал”. Нямам фиксация към този кръг. Това е конгломерат от медии, анализатори, академични преподаватели. Фирмата е имала връзка с една медия - “Капитал”. Сега излизат тези връзки. Бедата е, че с огромното си влияние, този кръг казва кой да управлява и кой не, като заличава резултатите от изборите. 


Ще направим всичко по силите си, за да има кабинет. Нашата позиция е ясна - да има редовен кабинет, за да се решават останалите кризи. В тези условия продължават пиар акциите за отиване на избори. Разбрах, че говорите за разследването на оръжие за Украйна. Смятам, че това е пиарска акция. Половината група на ПП гласува против евроатлантически решения. Сериозно ли мислите, че “Кирчовците” са спасили Украйна?! За едни войната е трагедия, а за други бизнес. Нека да се види кои са компаниите, които са посредничили, има ли комисионни?! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2988 |18.01.2023 Страната ни и Йордания ще си сътрудничат в сферата на образованието, науката и културата . 0| 3191 |17.01.2023 Доц. Антон Тонев: НЗОК се поема от зам.-управителя д-р Йорданка Пенкова . 5| 3095 |15.01.2023 Надежда Йорданова: Третият мандат е всъщност дванайсети, ДБ осъзнава сериозността на ситуацията . 8| 3229 |11.01.2023 Йорданова: Прокурор ще разследва обвинител №1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads