Реклама / Ads
2| 5175 |18.04.2021 ПОЛИТИКА

Ирена Анастасова: БСП ще подкрепи анти-ГЕРБ правителство по политики, които са важни за страната

.
Ирена Анастасова
Никога пред БСП не е стоял проблемът дали да подкрепи Румен Радев за втори мандат, а за спазването на процедурите и Устава на партията.
 

"Заседанието на Националния съвет на БСП подкрепи кандидатурата на президентската двойка на г-н Радев и г-жа Йотова. Създаде се и работна група, която чрез разговори с г-н Радев, трябва да уточнят формата, в който ще бъде издигната кандидатурата му и политиките, които ще отстоява", каза заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в предаването "Офанзива" по Нова нюз за приетото решение на заседанието на Националния съвет на БСП, който заседава днес присъствено.

 

Зам.-председателят на БСП уточни и че на заседанието е било изказано удовлетворение от провежданите политика на президента до момента.

 

"Никога пред БСП не е стоял проблемът дали да подкрепи Румен Радев за втори мандат. Но както в държавата, така и в партията има ред и правила и според Устава на БСП президентът се номинира и утвърждава от низовите ни организации. Днешното решение беше да облечем в официална форма нашата подкрепа и оттук нататък предстои нашите партийни организации да продължат да дискутират номинацията", заяви Анастасова.

 

"БСП ще подкрепи всяко анти-ГЕРБ правителство, в случая би трябвало да е на "Има такъв народ", по политики, които смятаме, че са важни за страната - за здравната криза, подпомагане на младите семейства, на бизнеса, съдебна реформа и изборни промени за честни избори", коментира Ирена Анастасова.

 

"Ако мандатът за съставяне на правителство е връчен на БСП, Националният съвет ще обсъди този въпрос и той ще вземе решение как да процедира. Ако се стигне до съставяне на коалиция, ще се допитаме до нашите членове", каза още заместник-председателят на БСП.

 

Ирена Анастасова коментира някои от актуалните предложения на другите партии, като според нея изборът на главен прокурор от Народното събрание силно ще го политизира, въвеждането на мажоритарна избирателна система силно ще изкриви представителството на партиите в парламента и ще затрудни провеждането на кампании на малките партии, а партийна субсидия от 1 лев на глас ще доведе до изключително голяма зависимост от бизнеса на политическите субекти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6196 |10.04.2021 Корнелия Нинова: Ще подкрепим Слави Трифонов, ако предложи кабинет . 7| 5124 |08.04.2021 Ирена Анастасова, БСП: Искат оставката на Нинова тези, които работиха активно не само срещу нея, но и срещу интересите на партията . 18| 5707 |13.02.2021 Ивайло Калфин: Борисов не ме подкрепи за шеф на ОЛАФ . 38| 9339 |06.01.2021 Президентът: Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори. Ортаци са

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads